Adrian Streinu-Cercel confirmă că România va testa vaccinul anti-coronavirus. Vestea așteptată de mulți

Adrian Streinu-Cercel confirmă că România va testa vaccinul anti-coronavirus. Vestea așteptată de mulți
Adrian Streinu-Cercel confirmă că România va testa vaccinul anti-coronavirus. Vestea așteptată de mulți

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel susține că un vaccin experimental din Marea Britanie împotriva noului coronavirus va ajunge în România chiar în perioada următoare.

Adrian Streinu-Cercel confirmă că România va testa vaccinul anti-coronavirus

Vineri, după-amiază, acesta a spus la Antena 3. „Se testează un vaccin și în Statele Unite. Și în Marea Britanie se testează. Noi, de la nivelul Institutului Național de Boli Infecţioase, avem deja o colaborare în acest sens și urmează să primim protocol de colaborare pentru a putea pune în experiment acest nou vaccin.”. De asemenea, acesta a mai spus că ”s-au indentificat structurile de la nivelul virusului care pot genera anticorpi protectori și este un vaccin care se referă populației ce nu a trecut prin infecție”.

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a menționat și când va fi adus acest vaccin în România: „Noi ne gândim ca undeva până într-o lună de zile să fim în posesia documentelor pentru a putea face eventual primele evaluări de voluntari”, a precizat acesta.

308 cazuri de coronavirus în România

Între timp, România se confruntă cu 308 cazuri de COVID-19.

”Până astăzi, 20 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 31 de noi cazuri de îmbolnăvire.
Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 17 ani și 89 de ani.
La ATI, în acest moment, sunt internați 11 pacienți, din care doi în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienților este bună, staționară.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 45.432 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.284 de teste, din care 40 în unități medicale private. Dintre acestea, 7.976 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.
În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.604 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 4.950 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.”, este comunicatul Grupului de Comunicare Strategică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI