Omletă „sătească”, reţeta care face furori pe internet. E pufoasă ca un nor şi foarte hrănitoare, ingredientul secret

de: Rosu Ioana
26 01. 2024

Dacă te-ai săturat de aceleași rețete pentru micul dejun și prânz, îți propunem să adaugi un strop de savoare mexicană cu o rețetă delicioasă de omletă ”sătească”. Cum se prepară?

Omleta cea mai populară în Mexic poate ajunge în farfuria ta!

Această variantă de omletă, populară în gospodăriile din Mexic, se bazează pe ouă bătute, iar ulterior gătite în tigaie, îmbogățită cu ingrediente precum morcovi, ardei, roșii sau alte legume.

Ce face acest preparat cu adevărat special este modul său de servire, astfel că, acest preparat este servit rulat, oferind o alternativă apetisantă și originală pentru masa ta de dimineață.

Pentru a-i conferi autenticitate și un gust autentic mexican, rețeta include adăugarea unui ardei mai picant, combinat cu brânză și legume, transformându-l într-o adevărată delicatesă pentru papilele gustative.

Ardeiul ”poblano”, foarte popular în bucătăria mexicană și abundent în perioada august-septembrie, este o sursă excelentă de vitamine A, C și B6, similar cu ardeiul kapia din România, astfel că el poate fi înlocuit cu succes și adaptat țării noastre.

Astfel, te sfătuim să adaugi un ardei kapia sau un alt tip de ardei mai picant în următoarea ta omletă ”sătească” și bucură-te de o experiență culinară unică, chiar la tine acasă. Această rețetă va aduce o noutate pentru micul dejun, făcându-l nu doar delicios, dar și nutritiv.

CITEȘTE ȘI: Nu mai pune lapte în omletă. Aşa iese foarte pufoasă, de fapt. Secretul lui Chef Florin Dumitrescu

Cum se prepare omleta ”sătească”

Această rețetă de omletă, similară cu rețeta omletei tradiționale din România, reprezintă un mod delicios de a începe ziua, combinând aromele tradiționale mexicane cu un stil de gătit simplu și rapid.
Este perfectă pentru un mic dejun sățios și plin de savoare!

Ingrediente:

• 4 ouă
• ½ cană de boabe de porumb
• 100 gr de brânză grasă, pentru a se topi
• ¼ de ceapă
• 1 ardei poblano sau kapia, tăiat în fâșii
• Ulei
• Sare și piper după gust

Mod de Preparare:

1. Într-un castron, bate ouăle și pune-le deoparte.
2. Într-o tigaie, adaugă puțin ulei și integrează ceapa tăiată fâșii subțiri. Lasă la călit câteva minute, apoi toarnă peste ouăle bătute. Gătește la foc mic.
3. Adaugă brânza zdobită, fâșiile de ardei, sare și piper, precum și boabele de porumb. Acoperă cu un capac și lasă să gătească la foc mic, având grijă să nu se ardă.
4. Când omleta este gata, rulează-o și las-o să gătească în plus câteva minute.
5. Acum e gata de servit. Savurează acest deliciu mexican!

Vei obține o omletă extrem de pufoasă și delicioasă, astfel că toată familia va fi fericită! Poftă bună!

CITEȘTE ȘI: Când se pune sarea în omletă, de fapt, pentru un gust desăvârşit. Un bucătar iscusit a dezvăluit secretul său