Omletă fără ouă, gata în 3 minute. Care este ingredientul vedetă al rețetei
Dacă ai alergie sau pur și simplu nu îți plac ouăle, avem pentru tine o rețetă inedită. Îți vom prezenta în cele ce urmează cum să faci o omletă fără ouă. Partea bună este că e gata imediat, în doar 3 minute!
Cum faci omletă fără ouă
Pentru cine vrea să evite ouăle la micul dejun, rețeta aceasta este potrivită. Nu necesită foarte multe ingrediente și se prepară foarte ușor. Cel mai probabil ai deja tot ce îți trebuie în cămară. Omleta poate fi gătită tradițional, adică prăjită în tigaie, fie în tigaie anti-aderentă, adică coaptă.
Pentru a îmbunătății gustul omletei fără ou, poți adăuga alte ingrediente care îți sunt pe plac, dar nu se regăsesc în lista de mai jos.
Ingrediente omletă fără ouă:
- o cană cu făină
- o lingură de ulei de care doriți
- jumătate dintr-o cană cu apă
- 2 linguri de iaurt simplu (ar fi indicat să folosiți grecesc)
- o jumătate de linguriță cu bicarbonat de sodiu
- o jumătate de ceapă tăiată după preferință
- o jumătate de ardei tăiat mic
- 2 linguri cu spanac tocat
- 2 lingurițe cu coriandru tocat
- ardei iute tocat
- piper și sare după gust
Mod de preparare omletă fără ouă:
Se cerne făina într-un vas de două ori pentru a se curăța de eventualele impurități și a se aera. Cu cât făina este cernută mai bine, cu atât produsele ies mai mari și mai pufoase. Vă recomandăm să folosiți o sită mare sau un ciur.
Se adaugă apoi sarea, piperul, apa și uleiul, conform spynews.ro. Se amestecă foarte bine toate ingredientele pentru a se obține o compoziție lipsită de cocoloașe.
Dacă aspectul este neted, fin, se adaugă iaurtul și bicarbonatul de sodiu. Se amestecă foarte bine, până la incorporarea lor. Se lasă să stea timp de câteva minute.
Se spală și setaie legumele după preferință, fie mai mari, fie mai mici. Nouă ne plac mai mici deoarece vor emana și mai multă savoare.
Se adaugă în aluat treptat, amestecând bine de tot. Se adaugă restul de ierburi sau condimente alese după propriul gust.
Dacă aluatul este prea gros, se mai adaugă apă în plus. Dacă aluatul este prea lichid, puteți adăuga mai multă făină cernută. Ca referință, aluatul nu trebuie să fie la fel de gros precum cel de clătite.
Se pune o tigaie pe foc, împreună cu ulei sau unt. După ce s-a încălzit, se adaugă compoziția de omletă fără ouă.
Se poate pune deasupra ei telemea zdrobită, cubulete de feta sau cașcaval ras. Se acoperă cu un capac până la gătire.
Indicat ar fi să gătiți omleta fără ouă timp de 2 minute pe fiecare parte. Evident, rămâne la alegerea gustului dumneavoastră. Poftă bună!
Citește și: Cum se face omleta de cartofi la cuptorul cu microunde