Cum se face omleta de cartofi la cuptorul cu microunde. Iese la fel de delicioasă

Cum se face omleta de cartofi la cuptorul cu microunde. Iese la fel de delicioasă
Se face in 5 minute

Frittata este un fel de mâncare italiană pe bază de ouă, asemănătoare cu o omletă sau cu un quiche fără crustă, îmbogățită cu ingrediente suplimentare, cum ar fi carne, brânzeturi sau legume. Cuvântul frittata este italian și se traduce aproximativ prin „prăjit”.

Omleta de cartofi rapidă

Cuvântul italian frittata derivă din friggere și înseamnă „prăjit”. Inițial, acesta a fost un termen general pentru gătitul ouălor într-o tigaie, oriunde pe spectrul de la ou prăjit, trecând prin omleta convențională, până la o versiune italiană a omletei spaniole, făcută cu cartofi prăjiți. În afara Italiei, frittata a fost considerată echivalentă cu „omletă” cel puțin până la mijlocul anilor 1950.

Frittata a ajuns să fie un termen pentru o variantă distinctă, versiunea italiană a omletei cu fața deschisă.

Omletele spaniole sunt, de obicei, de mărimea unei tigaii mari, dar dacă vrei să faci una mai mică, o poți face la microunde.

  • 2 ouă
  • 1 cartof
  • 1/4 ceapă
  • 1 sare și piper
  • ulei de măsline
  • brânză rasă
  • 1 ceapă

Cum se face

Taie cartoful în felii subțiri. Taie fin ceapa și fierbe-o până la gradul de înmuiere necesar. Tapetează cu folie de plastic bolul pe care îl vei folosi ca formă, adaugă ouăle bătute și restul de ingrediente, sare și piper.

Acoperă cu folie de plastic și introdu în cuptorul cu microunde la 500 W timp de 3 minute. Când s-a răcit, îndepărtează folia de plastic de deasupra și ridică ușor stratul de folie care căptușește bolul pentru a fi mai ușor de îndepărtat.

Pune o farfurie mare de servit peste bol, apoi întoarce-l cu susul în jos. Îndepărtează bolul și învelișul pentru a termina.

Poți adăuga ceapă verde sau mai multă brânză rasă deasupra.