‘Omicron omoară oameni, tulpina nu este blândă’. OMS schimbă tot ceea ce știam până acum

‘Omicron omoară oameni, tulpina nu este blândă’. OMS schimbă tot ceea ce știam până acum
OMS, detalii despre Omicron: mesaj îngrijorător

OMS vine cu un mesaj care schimbă totul în viziunea tuturor oamenilor. Șeful Organizației Mondiale a Sănătății aduce delcarații îngrijorătoare pentru omenire. Acesta susține că noua tulpină a coronavirusul nu este una blândă și trebuie luat în serios noul scenariu.

OMS, mesaj care schimbă tot ce știam despre Omicron: „tulpina nu este blândă”

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății a venit cu avertizări pentru populație în cursul zilei de joi în dreptul noii tulpini COVID-19. Acesta descrie varianta Omicron ca fiind ‘ușoară’ în contextul unui ‘tsunami de cazuri’ care pune din nou la pământ sistemele de sănătate din întreaga lume.

„Săptămâna trecută, cel mai mare număr de cazuri de COVID-19 a fost raportat până acum în pandemie”, a declarat doctorul Tedros Adhanom Ghebreyesus reporterilor în timpul unui briefing de presă regulat.

Cel mai recent raport oferit săptămânal de agenția ONU a arătat un record de 9.5 milioane de infectări cu virusul chinez în întreaga lume. Acesta arată o creștere de 71% față de perioada anterioară de șapte zile. Din păcate, toate regiunile au raportat o creștere a numărului de infecții cu COVID-19, iar cea mai mare observată este în America, Asia de Est și Europa.

Șeful OMS a subliniat că „știm, cu siguranță, că aceasta este o subestimare a cazurilor, deoarece numerele raportate nu reflectă întârzierile de testare în preajma sărbătorilor, numărul de autotestări pozitive neînregistrate și sistemele de supraveghere împovărate de cazuri ratate din întreaga lume”, conform euronews.ro.

„Aceasta nu înseamnă că ar trebui clasificat drept „ușoară”

Amintim că noua tulpină a fost detectată pentru prima oară în Africa de Sud în luna noiembrie 2021. Varianta a îngrijorat specialiști din lumea întreagă pentru că studiile au arătat că este mai transmisibilă și mai rezistentă la tratament decât alte variante.

Dr. Tedros a avertizat că „în timp ce Omicron pare a fi mai puțin sever în comparație cu Delta, în special la cei vaccinați, aceasta nu înseamnă că ar trebui clasificată drept o variantă „ușoară”. Între timp, oamenii așteaptă și vești bune legate de pandemia care este subiectul principal al tuturor de aproximativ 2 ani.

„La fel ca și variantele anterioare; Omicron spitalizează oameni și ucide oameni”, a subliniat el. „Tsunami-ul de cazuri este atât de mare și rapid, încât copleșește sistemele de sănătate din întreaga lume.

Spitalele devin supraaglomerate și cu personal insuficient, ceea ce are ca rezultat decese prevenibile nu numai din cauza COVID-19, ci și din alte boli și răni în care pacienții nu pot primi îngrijiri în timp util”, a adăugat șeful OMS.