Omenirea, în fața unui nou pericol?! Ce se va întâmpla în curând, în martie 2021

de: Bișinicu Andreea
15 02. 2021

Specialiștii NASA au făcut un anunț important. Omenirea, în fața unui nou pericol?! Ce se va întâmpla în curând, în martie 2021. Toți cetățenii planetei Terra trebuie să știe asta. Evenimentul nu poate fi oprit sub nicio formă. Totul va fi vizibil pe 21 martie.

Ce se va întâmpla în curând, în martie 2021

Un asteroid de 1,7 kilometri, de două ori mai mare decât cea mai înaltă clădire din lume, va trece pe Pământ în luna martie și a fost numit „pericol potențial” de către specialiștii de la NASA. Cu toate acestea, este foarte puțin probabil ca asteroidul, numit 231937 (2001 FO32), să lovească Pământul, deoarece se va afla la 1,2 milioane de mile de planetă, de cinci ori mai departe decât Luna.

Cu toate acestea, NASA împiedică orice rocă spațială care se află la mai puțin de 93 de milioane de mile de noi un „obiect apropiat de pământ”, care este la trei sferturi din distanța de 120 de milioane de mile până la Marte. Stânca spațială cu o lățime de aproximativ un kilometru va trece pe lângă planeta noastră în data de 21 martie, în jurul orei 16, potrivit specialiștilor NASA. A fost etichetată drept „potențial periculoasă”, deoarece ar putea atinge Terra, la un moment dat, în viitorul sistemului solar.

Potrivit celor de la Daily Mail, asteroidul 231937 este cea mai mare stâncă spațială care s-a apropiat de Pământ în acest an și la 1,7 km este de peste două ori mai mare decât cea mai înaltă clădire de pe Pământ, Burj Khalifa. Specialiștii spun că asteroidul, cu ajutorul unui telescop, ar putea fi vizibil cu ochiul liber după apusul soarelui, pe data de 21 martie 2021, dacă privim spre orizontul sudic.

Unde se poate vedea, cu ochiul liber, asteroidul

Asteroidul va fi vizibil chiar deasupra orizontului în cerul sudic, imediat după apusul soarelui, dacă este privit din Marea Britanie și chiar înainte de zori, dacă este văzut din sudul SUA. NASA urmărește cu atenție toți asteroizii din apropierea Pământului pentru a stabili dacă vreunul ar putea lovi planeta. Este o definiție largă, care acoperă orice obiect aflat la aproximativ 93 de milioane de mile de Pământ. Corpurile cerești supranumite „periculoase” se află la 4,6 milioane de mile și au o lățime de cel puțin 500 de metri.

În prezent, nu există asteroizi care prezintă un risc semnificativ pentru viața pe Pământ cel puțin în secolul următor, potrivit NASA, doar unul având șanse de 0,2% să lovească planeta în 2185. Între timp, agențiile spațiale din întreaga lume investighează soluții potențiale pentru a devia un viitor asteroid de la lovirea Pământului. NASA a analizat utilizarea gravitației dintr-o navă spațială zburătoare pentru a trimite un asteroid pe o nouă traiectorie.