Omenirea a primit o veste senzațională în al doilea an de pandemie. Cercetătorii nu se așteptau la asta
Oamenii au fost greu încercați în ultimii doi ani de către multe probleme. Pandemia a provocat numeroase pierderi în foarte multe sectoare. În același timp, cercetătorii au fost foarte îngrijorați cu privire la schimbările climatice, însă ce s-a aflat acum este senzațional.
Ce au anunțat cercetătorii. Toată lumea o să se bucure
Cercetătorii au făcut publice detalii fantastice pentru omenire. Vestea o să îi bucure pe toți. Centrul European pentru prognoze meteo pe intervale medii a anunțat ce o să se întâmple în legătură cu uriașa gaură din stratul de ozon, aceasta aflându-se deasupra Pământului.
Gaura din stratul de ozon se întinde pe o suprafață mai mare decât Antarctica. Aceasta o să se închidă, în sfârșit, după cum au anunțat experții. Astfel, o să fie înregistrat un succes internațional cu privire la reducerea schimbărilor climatice de pe tot globul.
Această gaură din stratul de ozon al Pământului din 2021 a fost a treia cea mai mare din ultimii 40 de ani. Ea a afectat condițiile atmosferice de la sol, acționând pe toate continentele, ținând cont că stratul de ozon protejează Terra de razele ultraviolete dăunătoare care provin de la soare.
Noi informații despre gaura din stratul de ozon
Găurile anuale de ozon de deasupra Pământului se formează în timpul verii emisferei sudice, iar mărimea lor este stimulată de frig și depinde de condițiile meteorologice. Între timp, ozonul acționează ca un scut pentru a proteja Pământul, ținând cont că lumina ultravioletă solară este absorbită de acesta.
Experții consideră că respectiva gaură din stratul de ozon o să se închidă definitiv până în 2050, potrivit Daily Mail. Acest lucru se datorează restricțiilor cu privirie la substanțele chimice de la sol, care epuizează stratul și au fost introduse în anul 1987 pe plan mondial.
„Atât gaura din ozon din 2020, cât și cea din 2021, au fost destul de mari și au avut o durată de viață excepțional de lungă.
Totuși, aceste episoade mai lungi decât de obicei nu reprezintă un semn că Protocolul de la Montreal nu funcționează, căci fără el acestea ar fi fost și mai mari.
Totul se întâmpă din cauza variabilității interanuale datorată condițiilor meteorologice care pot avea un impact major asupra găurii de ozon și care se suprapun peste refacerea pe termen lung.
CAMS urmărește, de asemenea, cantitatea de radiații UV care ajunge la suprafața Pământului și am observat în ultimele săptămâni indici UV foarte mari, peste 8 , deasupra unor părți ale Antarcticii situate sub gaura de ozon.”, a transmis directorul CAMS din cadrul ECMWF, Vincent-Henri Peuch.