Olivia Steer continuă atacul la Mircea Cărtărescu. Ce i-a spus acum, după vaccinarea anti-covid-19

Mircea Cărtărescu atacat de Olivia Steer

După ce l-a acuzat pe Mircea Cărtărescu că a făcut o greșeală gramaticală, acum Olivia Steer își cere scuze public. Însă, în cadrul unei postări pe rețelele de socializare, fosta prezentatoare TV continuă să-l atace.

Olivia Steer continuă atacul la Mircea Cărtărescu

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Olivia Steer își cere scuze de la scriitorul român pentru că la acuzat pe nedrept că nu cunoaște forma corectă a unui adjectiv. Totodată, ea susține că l-a atacat pe Mircea Cărtărescu deoarece acesta s-a imunizat  împotriva coronavirusului și chiar i-a îndemnat și pe alți cetățeni să facă acest lucru.

„Îi datorez domnului Mircea Cărtărescu scuze publice pentru faptul că l-am suspectat și acuzat că nu cunoaște forma de dativ (feminin, singular) a adjectivului „dragă”. Domnia sa are dreptate cînd spune că nu am consultat înainte DOOM-ul, pentru a mă asigura că adjectivul cu pricina este variabil, cu doar trei forme, iar nu cu patru, cum credeam eu, și – prin urmare – articolul „-i” se atașează formei unice de plural („dragi”). Greșeala mea e evidentă și absolut regretabilă. Mea culpa!

În apărarea mea, nu pot să spun decît că am fost or-bi-tă de certificatul de vaccinat al domnului Cărtarescu, dar mai ales de îndemnul domniei sale către toți cititorii săi de a se imuniza cu un vaccin experimental, pentru ale cărui efecte secundare anticipate (în mod oficial) producătorii au fost exonerați de răspundere penală și financiară, în mai toate statele lumii, în contradicție cu legile și regulile de etica medicală, universal valabile”, a fost mesajul Oliviei Steer.

Olivia Steer își continuă atacul la adresa scriitorului

Însă, după scuze fosta prezentatoare TV a continuat să-l atace pe Mircea Cărtărescu. Olivia Steer susține că scriitorul își poate asuma orice risc personal, însă nu ar trebui să-i îndemne și pe alți români să facă vaccinul anti-COVID-19.

Domnul Cărtarescu este cu adevărat liber să își asume orice risc personal, dacă doreşte, vaccinîndu-se cu vaccinuri experimentale, care nu au trecut testele de siguranţă. Legea îi permite să se joace cu propria sa viaţă, ca un ruletist dintr-un roman de groază, iar noi nu ne putem opune.

Dar, înainte să facă recomandări periculoase mulţimilor însetate de modele autentice, a consultat lista cu efectele secundare ale noilor vaccinuri? Sau a presupus, la fel ca mine, în postarea de ieri, că știe bine, ceea ce nu știe nimeni, pe de-a-ntregul, în momentul de faţă? Iar dacă le-a citit și le cunoaște gravitatea, este, oare, corect și moral să îndemne oamenii să își pună în pericol sănătatea și viața, prin injectarea unui ser atît de controversat, care face obiectul monitorizărilor oficiale atente, vreme de doi ani, de aici înainte?”, a adăugat Olivia Steer.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI