05 aug. 2022 | 10:06

Olimpiu Moruțan a fost prezentat la Pisa – OFICIAL. Clauza surpriză din contractul fotbalistului împrumutat de la Galatasaray

Știri generale
Olimpiu Moruțan a fost prezentat la Pisa - OFICIAL. Clauza surpriză din contractul fotbalistului împrumutat de la Galatasaray
Olimpiu Moruțan a fost împrumutat un an de la Galatasaray la Pisa

Olimpiu Moruțan a fost împrumutat de Pisa, formație din Serie B, de la Galasararay Istanbul. Jucătorul a fost prezentat oficial pe site-ul grupării italiene, iar la noua echipă va fi coleg cu alți doi fotbaliști români: Marius Marin și Adrian Rus.

Olimpiu Moruțan, prezentat la prima echipă din străinătate pe care a antrenat-o Mircea Lucescu

Olimpiu Moruțan a fost împrumutat un an de la Pisa la Galatasaray și a fost prezentat oficial. Ioan Becali a anunțat această afacere acum câteva zile, în exclusivitate pentru playtech.ro.

„Plec urgent în Italia să rezolv situația lui Olimpiu Moruțan. Nu este vorba de un transfer definitiv, ci de un împrumut. Lucrurile sunt aproape aranjate, sper să nu apară ceva probleme pe ultima sută de metri. Pentru el este foarte important să joace.

Mă duc acolo și sper să semnăm actele cât mai rapid, pentru jucătorul trebuie să se liniștească și să știe unde va juca”, a declarat Ioan Becali în exclusivitate pentru playtech.ro.

Jurnaliștii din Italia vorbesc despre o clauză surpriză, de ultimă oră, din contractul dintre cele două formații și spun că jucătorul va fi achiziționat automat dacă formația din Serie B va reuși să promoveze. S-a stabilit și care este suma: 6 milioane de euro. Olimpiu Moruțan va avea la Pisa un contract similar cu cel din Turcia: 600.000 de euro pe sezon.

„Clubul Sportiv Pisa anunță că a dobandit împrumutul, cu drept de transfer definitiv, în anumite condiții, de la Galatasaray, a lui Olimpiu Moruțan.

Mijlocaș ofensiv, născut în 1999, Moruțan a ajuns foarte tânăr, în 2018, la Steaua București, după ce și-a pus amprenta la U Cluj și FC Botoșani. La București a avut 90 de apariții (12 goluri).

Apoi transferul la Galatasaray și debutul în naționala de seniori a venit după un proces lung și semnificativ în toate selecțiile de tineret ale României”, se spune în comunicatul oficial dat publicității de gruparea din Italia.

Pisa este prima echipă din străinătate pe care antrenat-o Mircea Lucescu, în anul 1990.

„Pisa romena”. Trei internaționali români la formația din Italia

Pisa are acum trei jucători români în lot, după ce l-a transferat pe Olimpiu Moruțan. Mijlocașul Marius Marin joacă aici de aproape cinci ani, iar fundașul Adrian Rus a semnat contractul vara aceasta și a costat aproape un milion de euro.

Sezonul trecut, la formația italiană a jucat și George Pușcaș, dar oficialii formației nu au activat clauza de transfer definitiv, iar atacantul român s-a întors la Reading, formație care a terminat pe locul 19 în liga a doua din Anglia.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Statul plătește 138.000.000 $ din cauza ”celui mai înfricoșător monstru”, condamnat la 360 de ani de închisoare
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungurii umilesc România. Pregătesc marea lovitură: Putem scrie istorie
Capital.ro
Horoscop 25 aprilie 2024. Taurii ar putea găsi soluția la o problemă. Balanțele simt nevoia de echilibru
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ANUNȚ privind BANII de PENSII de PAȘTE! Daniel Baciu a dat VESTEA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro