Cifrele „afacerii” Olimpiu Moruțan. Cât primește clubul Galatasaray pentru împrumutul pe un an la Pisa și cât va costa transferul definitiv

Cifrele „afacerii” Olimpiu Moruțan. Cât primește clubul Galatasaray pentru împrumutul pe un an la Pisa și cât va costa transferul definitiv

Olimpiu Moruțan este tot mai aproape de Pisa, echipa care evoluează în Serie B care își propune promovarea. Giovanni Becali a confirmat în exclusivitate pentru playtech.ro că a plecat în Italia ca să semneze actele. Jurnaliștii din „Cizmă” au aflat toate detaliile afacerii și au scris care va fi salariul jucătorului, cât primește Galatasaray pentru acest an de împrumut și cât va trebui să achite Pisa în cazul în care dorește un transfer definitiv.

Olimpiu Moruțan, împrumutat cu 300.000 de euro. Jurnaliștii italieni au aflat care va fi suma în cazul unui transfer definitiv

Olimpiu Moruțan va juca sezonul viitor la Pisa, unde va fi coleg cu alți doi români: fundașul Adrias Rus și mijlocașul Marius Marin. Ioan Becali a plecat grăbit în Italia să pună la punct ultimele detalii ale acestei afaceri.

„Plec urgent în Italia să rezolv situația lui Olimpiu Moruțan. Nu este vorba de un transfer definitiv, ci de un împrumut. Lucrurile sunt aproape aranjate, sper să nu apară ceva probleme pe ultima sută de metri. Pentru el este foarte important să joace.

Mă duc acolo și sper să semnăm actele cât mai rapid, pentru jucătorul trebuie să se liniștească și să știe unde va juca”, a declarat Ioan Becali în exclusivitate pentru playtech.ro.

Baskanii Galatei au fost de acord ca jucătorul să plece un an împrumut. Și-ar fi dorit un transfer definitiv, dar italienii nu au luat nicio clipă în calcul această posibilitate pentru că au vrut să vadă cum se va adapta fostul jucător de la FCSB în Serie B.

Formația din Turcia va primi 300.000 de euro pentru acest împrumut, pe un an, scriu jurnaliștii de La Nazione, iar conducătorii clubului din Istanbul au impus în contract și o clauză în cazul în care dacă fotbalistul dă randament și Pisa va dori să-l transfere definitiv: șase milioane de euro.

Pentru Gigi Becali ar fi o veste bună ca Moruțan să ajungă definitiv la formația italiană. FCSB a păstrat un procent de 20% din profitul rezultat dintr-o revânzare a lui Olimpiu. Asta ar însemna încă 440.000 de euro. Jucătorul va avea în Italia același contract ca în Turcia: 600.000 de euro pe an.

Urmăriți Playtech.ro și pe