18 dec. 2019 | 07:12

Olimpiada de la Tokyo 2020: s-a stabilit traseul flăcării olimpice și va începe cu o lecție importantă

Știri generale
Olimpiada de la Tokyo 2020: s-a stabilit traseul flăcării olimpice și va începe cu o lecție importantă

Flacăra olimpică reprezintă cel mai important simbol al olimpiadei internaționale, și tocmai a fost stabilit traseul pentru ediția din 2020 a competiției, care va avea loc la Tokyo.

Jocurile olimpice de anul viitor se vor desfășura la Tokyo, în Japonia. Evenimentul este unul foarte important pentru japonezi, pregătindu-se de foarte mult timp pentru competiție, prin stadioane noi și numeroase lucrări de modernizare a infrastructurii.

Dincolo de pregătiri, o parte importantă a Olimpiadei de la Tokyo va consta în traseul urmat de flacăra olimpică, până la stadionul pe care se va desfășura festivitatea de deschidere. În mod tradiţional, ceremonia de aprindere a torţei olimpice va avea loc la templul Herei din Olimpia, la 12 martie. Flacăra olimpică va fi predată organizatorilor de la JO de la Tokyo la 19 martie.

Din acel moment, începe traseul pe teritoriul Japoniei, prin mai multe teritorii cu o semnificație deosebită din țara soarelui răsare. În mod surprinzător, startul va fi pe 26 martie la Fukushima. Dacă numele localității nu îți spune nimic, acesta a intrat în istorie în 2011, ca fiind locul celei mai mari tragedii nucleare de după Cernobîl. Orașul a fost inițial devastat de un cutremur și, ulterior, de un tsunami, până când să ajungă victima unei catastrofe nucleare. flacara olimpica

Trei reactoare ale atomocentralei Fukushima au fost avariate după cutremurul cu magnitudinea 9 pe scara Richter care a afectat Japonia în martie 2011, declanşând un tsunami. Aproximativ 18.000 de oameni au murit în urma calamităţii ce a provocat cel mai mare dezastru nuclear din lume, după cel de la Cernobîl, din 1986. La scurt timp după eveniment, aproximativ 160.000 de oameni au fost evacuați din apropierea centralei, după emiterea unei cantități masive de radiații.

Primele purtătoare ale flăcării olimpice vor fi membrele echipei feminine de fotbal a Japoniei, în contextul în care au fost campioane mondiale în 2011. Startul se va da la centrul de antrenament de la Fukushima, unde au stat muncitorii care au luptat pentru evacuarea deșeurilor radioactive. Ulterior, torţa olimpică va trece prin 47 de locuri, într-un periplu de 121 de zile. Acesta va mai include muntele Fuji și parcul păcii de la Hiroshima.
Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Angela Similea, lecție de eleganță la 78 de ani, la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru. De ce a izbucnit în lacrimi Mirabela Dauer „Mi-am dorit foarte tare să...”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Rețeta Jasmilei pentru ciocolata Dubai. Care este marele secret
EVZ.ro
Imagini spectaculoase pe cerul României. Aurora Boreală a putut fi văzută din mai multe locuri din țară / FOTO
Spynews
Cod Rutier 2024. Închisoare 7 ani. E strict interzis când te oprește Poliția în trafic
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
Răsturnare de situație în ALEGERILE PREZIDENȚIALE din SUA! CINE VA FI PREȘEDINTE
Mediaflux
Fiica lui Codin Maticiuc și a Anei Pandeli împlinește doi ani. Mesajul emoționant transmis de mămică: „N-am uitat nicio zi”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ea este tânăra care colecționează păpuși bântuite. Ce experiențe a trăit cu aceste obiecte care pe alții îi înspăimântă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro