Olimpiada de la Tokyo 2020: s-a stabilit traseul flăcării olimpice și va începe cu o lecție importantă

Olimpiada de la Tokyo 2020: s-a stabilit traseul flăcării olimpice și va începe cu o lecție importantă

Flacăra olimpică reprezintă cel mai important simbol al olimpiadei internaționale, și tocmai a fost stabilit traseul pentru ediția din 2020 a competiției, care va avea loc la Tokyo.

Jocurile olimpice de anul viitor se vor desfășura la Tokyo, în Japonia. Evenimentul este unul foarte important pentru japonezi, pregătindu-se de foarte mult timp pentru competiție, prin stadioane noi și numeroase lucrări de modernizare a infrastructurii.

Dincolo de pregătiri, o parte importantă a Olimpiadei de la Tokyo va consta în traseul urmat de flacăra olimpică, până la stadionul pe care se va desfășura festivitatea de deschidere. În mod tradiţional, ceremonia de aprindere a torţei olimpice va avea loc la templul Herei din Olimpia, la 12 martie. Flacăra olimpică va fi predată organizatorilor de la JO de la Tokyo la 19 martie.

Din acel moment, începe traseul pe teritoriul Japoniei, prin mai multe teritorii cu o semnificație deosebită din țara soarelui răsare. În mod surprinzător, startul va fi pe 26 martie la Fukushima. Dacă numele localității nu îți spune nimic, acesta a intrat în istorie în 2011, ca fiind locul celei mai mari tragedii nucleare de după Cernobîl. Orașul a fost inițial devastat de un cutremur și, ulterior, de un tsunami, până când să ajungă victima unei catastrofe nucleare. flacara olimpica

Trei reactoare ale atomocentralei Fukushima au fost avariate după cutremurul cu magnitudinea 9 pe scara Richter care a afectat Japonia în martie 2011, declanşând un tsunami. Aproximativ 18.000 de oameni au murit în urma calamităţii ce a provocat cel mai mare dezastru nuclear din lume, după cel de la Cernobîl, din 1986. La scurt timp după eveniment, aproximativ 160.000 de oameni au fost evacuați din apropierea centralei, după emiterea unei cantități masive de radiații.

Primele purtătoare ale flăcării olimpice vor fi membrele echipei feminine de fotbal a Japoniei, în contextul în care au fost campioane mondiale în 2011. Startul se va da la centrul de antrenament de la Fukushima, unde au stat muncitorii care au luptat pentru evacuarea deșeurilor radioactive. Ulterior, torţa olimpică va trece prin 47 de locuri, într-un periplu de 121 de zile. Acesta va mai include muntele Fuji și parcul păcii de la Hiroshima.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI