Oligarhul ucrainean care i-a scris lui Gigi Becali în plin război. Ce i-a transmis acesta după problemele din țara sa

Oligarhul ucrainean care i-a scris lui Gigi Becali în plin război. Ce i-a transmis acesta după problemele din țara sa
Gigi Becali găzduiește în baza din Berceni echipa U19 a celor de la Dinamo Kiev

Oligarhul ucrainean care i-a scris lui Gigi Becali în plin război. Patronul FCSB a sărit în ajutorul celor care se refugiază din fața invaziei militare a Rusiei în țara vecină. Latifundiarul a deschis larg porțile bazei sportive din Berceni, inclusiv pentru a găzdui echipa U19 a celor de la Dinamo Kiev, clubul unde antrenează și Mircea Lucescu. Gestul nu a rămas fără urmări, Gigi Becali primind o scrisoare chiar din partea patronului actualei campioane a Ucrainei.

Oligarhul ucrainean care i-a scris lui Gigi Becali în plin război

Oligarhul ucrainean care i-a scris lui Gigi Becali în plin război. Patronul FCSB n-a ezitat să ajute refugiații din țara vecină, în contextul invadării acesteia de către armata rusă, la ordinul lui Vladimir Putin. Latifundiarul a deschis larg inclusiv porțile bazei sale sportive  din Berceni.

Becali găzduiește acolo, pe lângă oameni obișnuiți, și lotul echipei U19 a celor de la Dinamo Kiev, la rugămintea lui Micrea Lucescu, antrenorul formației de seniori a clubului. Gestul nu a rămas fără urmări, Becali primind o scrisoare de mulțumire chiar din partea patronului campioanei Ucrainei, Igor Surkis. Dezvăluirea a fost făcut de Mihai Stoica, managerul general al celor de la FCSB.

„Chiar am primit o scrisoare de la Igor Surkis, mai devreme, pentru a ne mulţumi. Gigi, pentru gestul pe care-l face… Îţi dai seama că Gigi ajuta refugiaţi anonimi, cum să nu facă un gest pentru o echipă de fotbal? Şi ce echipă de fotbal… Chiar ne bucurăm că vin, condiţiile sunt, repet, foarte bune”, a spus Mihai Stoica pentru telekomsport.ro.

Ce i-a transmis acesta după problemele din țara sa

Gigi Becali a primit gratitudinea lui Igor Surkis pentru ajutor acordat formației U19 care, în 6 aprilie, va juca meciul din optimile Youth League contra celor de la Sporting Lisabona. În schimb, Igor Surkis a părăsit Ucraina, la două zile după declanșarea războiului, în ciuda faptului că, anterior, afirmase că nu va pleca nicăieri.

Mai mult, potrivit publicației ucrainene sport.ua, Igor Surkis și familia sa au părăsit Ucraina în seara zilei de 26 februarie, la două zile după izbucnirea războiului, cu destinația Ungaria. Dar nu oricum. Patronul lui Dinamo Kiev a trecut granița într-un Maybach S650 blindat, evaluat la 700.000 de dolari.

El a fost însoțit de fratele său, Hryhoriy Surkis, fost parlamentar și președinte al federației de fotbal din Ucraina, cu familia acestuia. Fratele a folosit o mașină mai ”modestă”, un Mercedez-Benz ML-500 de „doar” 100.000 de dolari.  Deși la vama din Ucraina nu au declarat că ar deține numerar, când au ajuns la punctul de trecere în Ungaria, frații Surkis au scos la iveală nu mai puțin de 17,6 milioane de dolari.

Igor Surkis neagă că ar fi părăsit țara cu milioane de dolari

Miliardarul care i-a mulțumit lui Gigi Becali a negat informațiile apărute în presa ucraineană.

„Vă informăm că informațiile publicate pe anumite surse despre presupusa scoatere a oricărei sume de numerar din Ucraina de către Igor Surkis, Hryhoriy Surkis sau cineva din familia lor nu sunt adevărate și sunt o minciună.

Până în prezent, în numele lui Igor Surkis, avocații săi ucraineni și maghiari au trimis cereri oficiale autorităților vamale maghiare pentru a respinge informațiile false de scoatere de numerar”, se arată în comunicat postat pe site-ul sport.ua.

Acum doi ani, averea lui Igor Surkis era estimată la 3,5 – 4 miliarde de dolari.