25 feb. 2022 | 07:56

Oficialii americani, discuții dramatice în culise: „Kievul pică în câteva zile“

Știri generale
Oficialii americani, discuții dramatice în culise: „Kievul pică în câteva zile“

În câteva zile, capitala Ucrainei, Kiev, va pica în mâinile forțelor militare ruse, în vreme ce capacitatea de apărare a statului ucrainean va fi neutralizată, avertizează trei oficiali americani, sub protecția anonimatului. Care este scopul Moscovei și ce se va întâmpla cu Ucraina în următoarele 96 de ore, potrivit oficialilor, afli în rândurile de mai jos ale articolului.

Oficialii americani, discuții dramatice în culise

Trei oficiali americani au declarat, sub anonimat, că scopul Moscovei, așa cum a fost deja dezvăluit de liderul rus, Vladimir Putin, este acela de a încercui forțele militare ucrainene și de a le presa atât de mult încât acestea să predea armele. Cu alte cuvinte, cei ce opun rezistență să fie distruși.

De asemenea, oficialii americani au preconizat că rușii vor prelua Kievul, capitala Ucrainei, în următoarele 96 de ore, iar în termen de o săptămână de la acest moment întreaga conducere a Ucrainei va fi capturată.

La rândul său, un fost ofițer de informații a declarat următoarele pentru Newsweek: „După ce se termină raidurile aeriene și începe cu adevărat războiul la sol, cred că și Kievul va cădea în câteva zile“.

„Prăbușirea armatei ar putea dura mai mult, dar nu cu mult mai mult“, a continuat fostul ofițer, de asemenea sub protecția anonimatului.

Citește și: Proteste în Rusia din cauza războiului cu Ucraina. Oamenii au ieșit pe străzi, ce se întâmplă acum

„Kievul pică în câteva zile“

Cu ipoteaza conform căreia Kievul va fi înconjurat în 96 de ore este de acord și o sursă apropiată de președintele ucrainean Vladimir Zelenski, care a cerut de asemenea să nu fie numită. Totuși, aceasta nu crede că Guvernul Zelenski se va prăbuși și nici că rușii vor captura conducerea.

Întrebat de Newsweek dacă guvernul are încrederea că ar putea supraviețui încercuirii de către forțele militare rusești, sursa a declarat: „Cred că este prea devreme. Se pare că Ucraina se ține mai bine decât ne-am așteptat“.

În opinia unui oficial NATO, care a dorit la rândul său să nu i se precizeze numele, primele 24 de ore sunt critice în vederea rezistenței Ucrainei în fața asaltului Federației Ruse.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Capital.ro
Situația în care șoferii care produc un accident rutier pot pleca de la locul faptei | Momentul când trebuie raportat un accident
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro