Oficialii americani, discuții dramatice în culise: „Kievul pică în câteva zile“

Oficialii americani, discuții dramatice în culise: „Kievul pică în câteva zile“

În câteva zile, capitala Ucrainei, Kiev, va pica în mâinile forțelor militare ruse, în vreme ce capacitatea de apărare a statului ucrainean va fi neutralizată, avertizează trei oficiali americani, sub protecția anonimatului. Care este scopul Moscovei și ce se va întâmpla cu Ucraina în următoarele 96 de ore, potrivit oficialilor, afli în rândurile de mai jos ale articolului.

Oficialii americani, discuții dramatice în culise

Trei oficiali americani au declarat, sub anonimat, că scopul Moscovei, așa cum a fost deja dezvăluit de liderul rus, Vladimir Putin, este acela de a încercui forțele militare ucrainene și de a le presa atât de mult încât acestea să predea armele. Cu alte cuvinte, cei ce opun rezistență să fie distruși.

De asemenea, oficialii americani au preconizat că rușii vor prelua Kievul, capitala Ucrainei, în următoarele 96 de ore, iar în termen de o săptămână de la acest moment întreaga conducere a Ucrainei va fi capturată.

La rândul său, un fost ofițer de informații a declarat următoarele pentru Newsweek: „După ce se termină raidurile aeriene și începe cu adevărat războiul la sol, cred că și Kievul va cădea în câteva zile“.

„Prăbușirea armatei ar putea dura mai mult, dar nu cu mult mai mult“, a continuat fostul ofițer, de asemenea sub protecția anonimatului.

Citește și: Proteste în Rusia din cauza războiului cu Ucraina. Oamenii au ieșit pe străzi, ce se întâmplă acum

„Kievul pică în câteva zile“

Cu ipoteaza conform căreia Kievul va fi înconjurat în 96 de ore este de acord și o sursă apropiată de președintele ucrainean Vladimir Zelenski, care a cerut de asemenea să nu fie numită. Totuși, aceasta nu crede că Guvernul Zelenski se va prăbuși și nici că rușii vor captura conducerea.

Întrebat de Newsweek dacă guvernul are încrederea că ar putea supraviețui încercuirii de către forțele militare rusești, sursa a declarat: „Cred că este prea devreme. Se pare că Ucraina se ține mai bine decât ne-am așteptat“.

În opinia unui oficial NATO, care a dorit la rândul său să nu i se precizeze numele, primele 24 de ore sunt critice în vederea rezistenței Ucrainei în fața asaltului Federației Ruse.