04 sept. 2023 | 15:36

Oficial important din tenis, verdict în cazul Simona Halep. „Vor fi mari probleme”. Anunț de ultimă oră – VIDEO

News
Oficial important din tenis, verdict în cazul Simona Halep. „Vor fi mari probleme”. Anunț de ultimă oră - VIDEO

Simona Halep așteaptă să primească săptămâna acesta verdictul de la tribunalul Sport Resolutions și s-a întors în țară, după câteva zile de vacanță în Grecia, să continue pregătirea. Președintele Federației Române de Tenis este convins că lucrurile s-au amânat atât de mult pentru că acuzațiile de dopaj nu pot fi dovedite, iar cei care s-au grăbit să o suspende vor avea de plătit compensații financiare uriașe.

Simona Halep a început pregătirea și așteaptă să primească răspunsul de la Sport Resolutions

Simona Halep a fost audiată de judecătorii tribunalului Sport Resolutions la finalul lunii iunie și ar fi trebuit să primească un verdict în două săptămâni. Au trecut însă mai bine de nouă săptămâni, iar jucătoarea din România așteaptă în continuare răspunsul, în condițiile în care este suspendată provizoriu din toate competițiile organizate de WTA și ITF.

Președintele Federației Române de Tenis a interpretat acest gest și este convins că cei care au acuzat-o nu au un dosar solid, prin care să dovedească faptul că sportiva s-a dopat cu Roxadustat, dar și în privința a ceea ce oficialii Agenției Internaționale pentru Integritate din Tenis (ITIA) au numit „iregularități” în pașaportul biologic.

„Am spus că în ultimii 10 ani am vorbit 80% numai de Simona și performanțele ei. Sper să se termine coșmarul. Comisia nu are toate argumentele și nici situația nu e clară, pentru că altfel ar fi dat până acum un răspuns”, a declarat președintele Federației Române de Tenis, în exclusivitate pentru playsport.ro.

„Vor avea de plătit foarte mult”

Practic, întreg cazul a fost sub semnul amânărilor. Suspendarea provizorie a intrat în vigoare pe 7 octombrie și deși jucătoarea a cerut ca dosarul să fie judecat în regim de urgență, oficialii ITIA au amânat de trei ori audierea. George Cosac este convins că cei care au tergiversat acest caz vor avea de plătit compensații financiare importante pentru că indiferent de verdict va mai exista o rundă și la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

„Au intrat într-o pasă proastă, pentru că nu pot lua o hotărâre. De ce? Pentru că ei știu că orice decizie se va lua, va fi atacată la Tribunal. Vor avea e plătit foarte mult.

Ei se încurcă și nu pot lua o hotărâre clară. Vor avea mari probleme”, a spus Cosac, într-o intervenție telefonică în direct, găzduită de emisiunea PlaySport Review.

Simona Halep a jucat ultimul meci oficial pe data de 29 august 2022. În ziua în care s-a împlinit un an de la această partidă, jucătoarea a afirmat într-un interviu că nu s-a dopat și că așteaptă cu mare nerăbdare să se întoarcă pe terenul de tenis. În momentul în care a fost suspendată se afla pe locul 9 WTA, acum a început săptămâna pe 1138.

Sportiva a fost plecată câteva zile în vacanță în Grecia, dar s-a întors deja la antrenamente și a anunțat acest lucru prin câteva fotografii postate pe rețelele sociale.

Sursa FOTO: Instagram

Parteneri
Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce este interzis să faci astăzi când raiul și iadul sunt deschise
Redactia.ro
Legendele locurilor bântuite din Constanţa. Ce fenomene inexplicabile au avut loc la malul mării
Click.ro
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit o revoltă uriașă
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre care toată lumea vorbește
Unica.ro
Doliu la Hollywood. Vedeta din „Line of Duty” a murit neașteptat, la 59 de ani
EVZ.ro
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
Spynews
S-a interzis în toată România. Șoferii trebuie să aibă acest document la ei
Capital.ro
Situația în care poliția poate să înregistreze cu radarul de pe contrasens. Modalitatea prin care poate fi contestată o amendă de viteză
Antena 3
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia neașteptată luată la 73 de ani
Avantaje
Total INTERZIS în JOIA MARE! E PĂCAT
Mediaflux
Alertă pe litoralul României, în minivacanța de 1 Mai! Dealerii de droguri au început să vândă substanțele interzise
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
CRBL, primul interviu după divorț. Alături de cine va petrece Paștele anul acesta: „Să nu exagerăm”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro