Octavian Jurma a anunțat marea greșeală a autorităților din România: „Cuiul ce lipsea coșciugului campaniei de vaccinare“

Octavian Jurma a anunțat marea greșeală a autorităților din România: „Cuiul ce lipsea coșciugului campaniei de vaccinare“

Epidemiologul Octavian Jurma a vorbit despre greșeala pe care o fac autoritățile din România în contextul pandemiei de COVID-19, spunând că sintagma „Omicron e doar o gripă“ e cuiul ce lipsea coșciugului campaniei de vaccinare din țara noastră. Expertul face o radiografie sumbră campaniei de vaccinare de la noi: „Ţinta de 10 milioane de români vaccinaţi cu minim o doză s-a mutat în iulie 2023. Asta vine cam după valul 7“. Mai multe detalii, în continuare.

Octavian Jurma, despre marea greșeală a autorităților române

Epidemiologul Octavian Jurma anunță marea greșeală a autorităților din România, spunând că acestea au „luat în brațe“ sintagma „Omicron e doar o gripă“.

„Tot ce mai lipsea la coşciugul campaniei de vaccinare din România era cuiul «Omicron e doar o grip㻓, care mai nou a fost luat în braţe şi de autorităţi“, a declarat epidemiologul Octavian Jurma.

Specialistul atrage atenția că-n acest fel, „ţinta de 10 milioane de români vaccinaţi cu minim o doză s-a mutat în iulie 2023“, lucru care se va întâmpla „cam după valul 7, dacă o să mai ţină careva socoteala…“.

Potrivit epidemiologului, boosterul și vaccinarea au îmblânzit Omicron în țările vaccinate, la fel cum s-a întâmplat și cu Delta și „vor îmblânzi orice altă variantă sau virus pentru care avem vaccin“.

„În medie, Marea Britanie a depăşit deja vârful la aproximativ 6 săptămâni de la debutul valului Omicron. Mai precis, a depăşit vârful cazurilor şi internărilor în rândul adulţilor. Numărul de cazuri şi internări în rândul copiilor continuă să crească alarmant“, a explicat Jurma.

Citește și: Director OMS, avertisment înfiorător privind agresivitatea valului cinci al pandemiei: „Nu vă păcăliți. Omicron provoacă spitalizări și decese“

„Cuiul ce lipsea coșciugului campaniei de vaccinare“

Octavian Jurma a mai spus că, din păcate, două avertismente făcute în luna decembrie se adeveresc: „1) Omicorn este un cal troian care ne amăgeşte că e un dar de la natură, un «vaccin natural», ca să îl invităm în casele noastre Evident virusul Omicron nu are cum să fie vaccin pentru că nu previne nimic, este exact ceea ce încercăm să prevenim prin vaccinare, infectare. Să îl numim vaccin este o insultă la adresa a peste 200 de ani de efort de vaccinare medicală împotriva viruşilor. Aşa încât încetaţi să mai numiţi infectarea vaccinare şi vaccinarea infectare. Infectarea e infectare şi vaccinarea e anti-infectare.

2) Omicorn odată ajuns în casele noastre spitalizează adulţii de 2 ori mai încet decât Delta, dar spitalizează copiii de 2 ori mai repede decât Delta. Altfel spus, Omicron a devenit populist şi cruţă adulţii în schimbul copiilor. Iar noi îl aplaudăm şi îl îmbrăţişăm. Dezgustător!“.

Acesta atrage atenția și asupra faptului că cei mici sunt complet „dependenți“ de decizia adulților.

„La acest stadiu mă interesează oricum mult mai puţin evoluţia în rândul adulţilor, pentru că orice persoană adultă care a luat decizia să nu se vaccineze şi-a asumat explicit consecinţele pe termen scurt şi lung ale infectării. Copiii însă sunt complet dependenţi de adulţi pentru siguranţa şi bunăstarea lor fizică şi emoţională.

Faptul că transferăm asupra copiilor nota de plată a laşităţii, neputinţei şi iresponsabilitităţii noastre este revoltător. Însă faptul că transferăm asupra copiilor altora preţul pentru confortul şi agenda noastră personală este incalificabil.

Adulţii care şi-au asumat explicit consecinţele pe termen scurt şi lung ale infectării, pot şi trebuie să dea socotelă dacă infectarea rezultă într-un dezastru pe care aveau obligaţia constituţională să îl împiedice în primul rând în rândul copiilor, care nu se pot apăra singuri“, a declarat Octavian Jurma.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI