10 oct. 2022 | 16:03

Obiectul neștiut din avion care nu este spălat sau dezinfectat. Este cel mai murdar și nu îți dai seama

Social
Obiectul neștiut din avion care nu este spălat sau dezinfectat. Este cel mai murdar și nu îți dai seama
Cel mai murdar obiect din avion. Nu este spălat sau dezinfectat aproape niciodată. Ce trebuie să faci înainte de a-l folosi.

Te-ai întrebat vreodată cât de curat este, de fapt, avionul cu care călătorești? Majoritatea avioanelor comerciale prezintă între 150 și 350 de pasageri, programul angajaților fiind unul destul de restrâns. Prin urmare, niciodată nu există suficient timp pentru a curăța interiorul vehiculului aerian. Află mai jos care este cel mai murdar obiect din avion, de fapt.

Care este cel mai murdar obiect din avion

Obiectul pe care să nu îl atingi niciodată în avion. Nu ar trebui să te bazezi niciodată pe faptul că avionul cu care călătorești a fost dezinfectat înainte de a te urca în el. Baia nu este singurul mediu în care trebuie să fii cu ochii-n patru când te deplasezi cu aeronava. Unele zone nu sunt aproape niciodată curățate de către angajați, potrivit mai multor surse externe.

Spre surprinderea multora, baia nu este cel mai murdar loc dintr-un avion. Este important, însă, să fii atent în continuare la butonul de tragere al apei, la mânerul ușii sau alte locuri ușor accesibile din baie. Companiile aeriene sunt constant avertizate cu privire la menținerea curățeniei în astfel de spații.

Totuși, există unele obiecte din avion care sunt mult mai murdare decât toaleta. Un microbiolog a colectat mostre din patru avioane, în cadrul unui studiu realizat cu mai mulți ani în urmă, pentru a analiza numărul de bacterii existent pe fiecare centimetru pătrat.

Butonul de tragere al apei din baia unui avion a prezentat 265 de unități formatoare de colonii de bacterii pe centimetru pătrat, potrivit concluziilor arătate de microbiolog în studiul din anul 2015. Însă există un obiect din vehiculul aerian care are mult mai multe bacterii decât acesta.

Nu este dezinfectat niciodată între zboruri

Este vorba despre măsuța sau tăvița atașată de spătarul scaunului pasagerului din fața ta. Acesta este cel mai murdar obiect din întregul avion. Potrivit studiului citat, măsuța prezintă 2.155 de unități formatoare de colonii de bacterii pe centimetru pătrat. Cu alte cuvinte, are cu 1.890 mai multe unități formatoare de colonii de bacterii decât butonul apei de la toaletă.

Însoțitorii de bord recomandă tuturor pasagerilor să șteargă măsuța atașată de scaunul din fața lor, înainte de a o folosi. Aceste obiecte nu sunt curățate sau dezinfectate aproape niciodată. Cu siguranță, nu între zboruri!

Cel mai bine este să ai la tine câteva șervețele dezinfectante, cu care să ștergi măsuța. Sau, poți pune peste ea o cârpă, peste care să pui lucrurile care te interesează. În acest fel, vei menține cât de cât bacteriile departe, chiar dacă nu în totalitate.

Citește și: Drama unei stewardese: și-a dezvăluit secretele murdare ale meseriei de însoțitor de zbor

Personalul de curățenie aspiră în grabă avionul și oferă atenție toaletei, în mod special. Acesta este și motivul pentru care copiii nu ar trebui lăsați să se joace pe jos sau să introducă degetele în gură fără să se spele.

Parteneri
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Redactia.ro
O recunoști? A fost cea mai bine vândută artistă din epoca interbelică. A depășit-o chiar și pe Maria Tănase
Click.ro
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri care loveau un bărbat cu bâte
Digi24
Rusia a descoperit rezerve uriașe de petrol în teritoriile din Antarctica revendicate de Marea Britanie
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Premierul slovac Robert Fico a fost operat. Starea politicianului este mai bună. Update
EVZ.ro
Cum a fost surprins Ronald Gavril, iubitul Anamariei Prodan, la întoarcerea în România, de către parteneră. Luptătorul va participa la gala sportivă organizată de impresară
Spynews
Rămâi pe loc fără PERMIS. Legea nouă care intră în vigoare în România
Capital.ro
Românii care ar putea ieși la pensie mai devreme și după 1 septembrie 2024. Legea ar urma să se schimbe
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
SIMONA HALEP, RELAȚIE AMOROASĂ SECRETĂ cu un MILIONAR ROMÂN! Bărbatul are deja o CONCUBINĂ și un COPIL
Mediaflux
Jurații de la Chefi la cuțite, detalii din culisele emisiunii, înainte de Marea Finală. Cum a fost competiția pentru Richard Abou Zaki sau Alexandru Sautner
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
Cântăreața din România care a ajuns să cântărească doar 36 KG! Imagini incredibile cu artista piele și os
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro