Obiectele pe care să nu le ții vreodată în baie. Este complet interzis, dar mulți români greșesc

Obiectele pe care să nu le ții vreodată în baie. Este complet interzis, dar mulți români greșesc
Ce obiecte nu trebuie să ai în baie?

Gospodinele sunt atente la detalii și vor ca două camere din casă să fie în special extrem de curate la orice oră din zi. Mai exact, este vorba despre bucătărie și baie. Acestea sunt cele mai importante din locuința tuturor. Există totuși câteva reguli atunci când vine vorba și de ceea ce se află în interiorul lor. Unele obiecte nu au deloc ce căuta mai ales în baie, deși mulți români le țin acolo din comoditate sau pentru că așa s-au obișnuit. Iată ce trebuie să eviți să pui în dulapurile de acolo!

Obiecte care nu au ce căuta în baie: toți românii greșesc

Orice casă are regulile ei, dar unele trebuie să fie general valabile. Gospodinele încearcă să fie atente la orice detaliu atunci când vine vorba de locuință, dar se poate să le scape câteva amănunte pe care nu le-au băgat în seamă.

Câteva produse sunt destinate pentru a fi folosite în baie, iar altele nu au ce căuta acolo pentru că se pot deteriora sau pentru că locul lor pur și simplu nu este acolo.

Baia este un loc convenabil pentru a depozita unele lucruri, mai ales cele pe care nu trebuie să le vadă toată lumea. Cu toate astea, nu este o idee bună pentru oricare pentru că din cauza căldurii și a umidității se pot deteriora.

Mai mult decât atât, toată lumea trebuie să știe că machiajul, parfumul sau medicamentele s-ar putea altera, iar bacteriile pot să se înmulțească.

Vitaminele nu trebuie să se afle nici ele acolo. Depozitarea lor într-o încăpere plină de umiditate le poate face mai puțin eficiente sau le poate altera înainte de data expirării lor. Acestea trebuie puse într-o cameră cu o temperatură cuprinsă între 20 și 25 de grade Celsius.

Mulți cred că este corect

Poate pare dificil de înțeles, dar nici periuța de dinți nu trebuie pusă în baie, deși majoritatea românilor o țin acolo pentru că este la îndemână atunci când îți faci toaleta dimineața și seara.

Un studiu realizat în anul 2012 de Universitatea Manchester din Anglia a descoperit că periuța poate să găzduiască mai mult de 10 milioane de bacterii și o parte din ele provin din materii fecale care sunt pulverizate în încăpere de fiecare dată când tragi apa.

În special doamnele și domnișoarele trebuie să ia la cunoștință că nu trebuie să își lase bijuteriile acolo. Umiditatea din baie poate face ca bijuteriile să ruginească rapid sau să se păteze mult mai rapid decât în mod normal, mai ales atunci când vine vorba despre argint.