Obiectele din casa ta pe care trebuie să le cureți des. Dacă nu, riști să îți ia foc

Obiectele din casa ta pe care trebuie să le cureți des. Dacă nu, riști să îți ia foc
Obiecte din casă pe care trebuie să le cureți mai des pentru că ar putea să îți ia foc

Există unele obiecte pe care oricine le care în casă la care ar trebui să fie chiar mai atenți decât poate sunt deja. Ce lucruri trebuie să cureți mai des? Dacă nu faci asta, riști să îți ia foc. Trebuie să fii mai atent la acest detaliu pe care mulți nu îl bagă în seamă.

Obiecte din casă pe care trebuie să le cureți mai des: riști să îți ia foc

Noile gadget-uri și diversele aparate pe care le avem peste tot prin casă sunt oricum un plus de risc. Pe lista lucrurile pe care trebuie să le cureți constant se află câteva care au provocat un real dezastru în casele unora. Un incediu poate izbucni imediat și poate provoca lucruri groaznice, motiv pentru care este mai bine să fii preventiv și măcar să încerci să te asiguri că nu se va întâmpla.

Conform statisticilor, incendiile casnice sunt cele mai multe, iar detectoarele de incendiu/fum trebuie să fie pe locul 1 în lista de cumpărături într-o nouă locuință. Acesta este accesoriu care nu trebuie deloc să lipsească.

De asemenea, recomandările pe care oricine le are în vizor sunt referitoare la stinsul lumânărilor, supravegherea constantă a aragazului când îl folosim și verificarea regulată a cablurilor electrice din casă. Chiar și un uscător de rufe poate fi periculos, aici vorbind de sănătate, deși puțin se gândesc la acest detaliu.

Orificiile lui de aerisire trebuie să fie verificate în mod constant pentru că în acele zone se pot acumula scame. Radiatorul în sine este unul din obiectele la care trebuie să ai grijă. Praful se poate acumula în mod natural acolo, iar particulele acestea se pot aprinde rapid și căldura poate provoca în cele din urmă scântei.

  • Nu trebuie să neglijezi aceste zone/obiecte

-Aerisire uscătorului de rufe
-Filtrul hotei
-Prăjitorul de rufe
-Radiatorul
-Coșul de fum

Trucuri de curățenie rapidă și eficientă

1. Pune cosuri si cutii de depozitare in fiecare camera – avand un cos sau o cutie de depozitare la indemana, atunci cand faci curatenie poti arunca acolo toate lucrurile de care te incurci daca vrei sa stergi praful, sa aspiri sau sa speli pe jos. Revistele, jucariile celui mic, precum si incarcatorarele de telefon ori alte gadgeturi pot fi depozitate in asemenea cosuri sau cutii. Astfel, nu vei mai pierde timp incercand sa le gasesti un loc si vei sti intotdeauna unde sa le cauti.

2. Cuptorul cu microunde se poate curata singur daca folosesti apa si lamaie – umple un bol cu o cana de apa si zeama de la o lamaie. Introdu bolul in cuptorul cu microunde si porneste cuptorul. Dupa 3 minute, scoate bolul cu apa si lamaie din cuptor si foloseste o carpa pentru a indeparta toata murdaria inmuiata de pe peretii cuptorului. Vei observa ca mizeria nu opune rezistenta, ci este indepartata intr-o secunda. (Sursa: doc.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI