Obiectele care nu mai trebuie ținute în baie. Așa poți să pierzi bani foarte mulți

Obiectele care nu mai trebuie ținute în baie. Așa poți să pierzi bani foarte mulți
Obiecte ținute în baie, dezastru pentru portofelul doamnelor

Când vine vorba de lucruri, sau obiecte, pe care le ținem în baie, de multe ori nu ne dăm seama că se pot strica. Asta ajunge să se reflecte în buzunarul nostru, sau, mai bine zis, al doamnelor. Da, este vorba chiar de obiectele pe care doamnele și domnișoarele tind să le țină în baie, și care ajung să se strice. Dacă nu v-ați dat seama despre ce este vorba, citiți articolul și așa veți afla cum să economisți bani.

Obiecte ținute în baie, dezastru pentru portofelul doamnelor

Cu excepția cazului în care dorișeti să le strici complet, ca regulă generală, trusa de machiaj trebuie păstrată la temperatura camerei.

Temperatura mereu schimbătoare din baie, de la sufocantă când cineva face duș la rece când nu este folosită, nu este ideală. Poate că acesta este doar un alt motiv pentru care ai nevoie de un dulap, dar nu în baie, poate în dormitor ar fi mai indicat.

Lacul de unghii nu ar trebui să stea în baie

Dacă vrei să prelungești durata de viață preconizată de doi ani a ojelor tale, nu le depozita în baie, unde temperatura se schimbă mereu. În schimb, depozitează-le la temperatura camerei. Asta înseamnă că nu ar trebui să le pui nici în frigider.

Bijuteriile doamnelor nu își au locul în baie

S-ar putea să-ți pui colierul sau inelul preferat imediat ce ieșiți de la duș, dar nu-ți face obiceiul de a-l depozita în baie atunci când nu îl poți. Mediul umed va accelera procesul de oxidare și va face ca bijuteriile să se păteze mai repede.

Optează pentru o cameră răcoroasă și uscată pentru păstrarea în siguranță. Buzunarul tău nu ar mai suporta o nouă cheltuială. În felul ăsta faci și economie.

Aparate de ras suplimentare

Nu-ți strica lama înainte de a o pune la treabă. Depozitează aparatele suplimentare în altă parte, decât în baie. Astfel evți ca aburul și umiditatea să le opacizeze sau să le ruginească prematur.

Uscarea aparatului de ras pe care îl folosești în prezent între două bărbierituri este o idee bună, de asemenea. Sau păstrează aparatele de ras suplimentare într-o pungă de plastic resigilabilă pentru a bloca umiditatea.

Citește și: Trucurile simple care elimină mirosul neplăcut din baie, chiar dacă nu ai ventilație. Ce pot să facă românii

Medicamente nu  stau absolut deloc în baie

Baia nu este loc pentru medicamente. Locul se numește dulap de medicamente. Dar, într-adevăr, rețeta ta ar trebui să stea departe de umiditate și la temperatura camerei. Medicamentele și-ar putea pierde eficacitatea dacă nu sunt depozitate într-un loc răcoros și uscat.

Lenjeria de pat arelocul ei în dormitor

Deoarece băile sunt unul dintre cele mai comune locuri din casă în care se dezvoltă mucegaiul ține lenjeria de pat departe, foarte departe de baie. Sau, mai bine zis, într-un dulap din hol, sau în dormitor.

Un alt sfat ar fi să pornețti ventilatorul de evacuare cât mai mult posibil pentru a ajuta la aerisirea spațiului și la uscarea prosoapelor umede după duș.

Aparate electronice nerezistente la apă

Dacă-ți place să asculți muzică în timp ce faci duș sau baie, sfatul ar fi să renunți la iPod sau la radioul de zi cu zi. Umiditatea ridicată face ca aceste obiecte să fie vulnerabile la deteriorare. Rămâi în schimb la un aparat special conceput pentru băi.

Concluzie

Fie că ne place sau nu, deterioarea obiectelor din baie costă. Asta înseamnă că din bugetul familiei s-ar putea să fim nevoiți să cheltuim anumite sume pentru a înlocui ceea ce este stricat. E mai bine să previi o cheltuială în plus, făcând cel puțin ceea ce te-am sfătuit noi.