Ancheta continuă în cazul doctoriței care a fost ucisă în Brăila, în propriul cabinet. Oamenii legii au descoperit că femeia avea un obicei foarte bizar, greu de explicat. Deocamdată nu există niciun indiciu cu privire la identitatea criminalului.
În cursul zilei de joi, oamenii legii au căutat probe noi pentru soluționarea cazului și au chemat la audieri mai multe persoane, dintre care apropiați ai femeii.
Până în acest moment, anchetatorii nu au o pistă clară. Un șef al Poliției din Brăila este de părere că vorbim despre o crimă cu premeditare.
Pe de cealaltă parte, alți experți cu exclud varianta potrivit căreia asasinul ar fi vrut să transmită un mesaj pentru cineva din anturajul medicului.
Criminaliștii s-au întors pentru a treia oară în cabinetul cu pricina, fără o idee clară, în căutarea de noi indicii.
Cu toate acestea, felul în care Marina Gavril își administra cabinetele stomatologice ridică cele mai mari semne de întrebare. Se pare că medicul obișnuia să se încuie cu pacienții înăuntru, spun vecinii.
Oamenii legii nu au informații clare cu privire la aceste informații, deoarece nu există un sistem de înregistrate video în cabinet. Au la dispoziție doar cele spuse de vecini.
În căutare de indicii pentru rezolvarea cazului, oamenii legii au audiat mai mulți apropiați ai femeii. Printre aceștia se numără și un bărbat din Republica Moldova, care ar avea o funcție importantă, cerând să nu fie filmat, invocând argumente care țin de protecția datelor cu caracter personal.
„Trebuie verificați toți, soțul, fratele, orice rudă sau orice prieten care ar putea să aibă legătură în zona infracțională și să ne trezim că avem de a face cu o crimă mesaj. Au fost astfel de situații, când pentru a influența pe cineva, i-a fost amenințat un apropiat sau chiar executat”, a explicat Dan Antonescu, criminolog.
De asemenea, telefonul doctoriței este în continuare de negăsit. Anchetatorii iau în calcul varianta în care criminalul ar fi luat telefonul. S-a încercat localizarea aparatului, dar încă nu există informații publice referitoare la rezultat.
„Un telefon poate să dețină diferite tipuri de informații, poți să localizezi o persoană, poți să ai acces la niște discuții, la numerele de la care s-a apelat. Cred în proporție de 90% că aici nu este vorba despre un jaf. Și putem pronunța cuvântul premeditare”, a declarat Cătălin Chivu, fost inspector șef al IPJ Brăila.