Obiceiul ascuns al lui Nicolae Ceaușescu. S-a aflat adevărul după 30 de ani

Obiceiul ascuns al lui Nicolae Ceaușescu. S-a aflat adevărul după 30 de ani
Misterul dansatoarelor aduse de Nicolae Ceaușescu din China. Stenograma clasificată strict secret

Nicolae Ceaușescu avea obiceiuri privite strâmb de unii oameni, multe din ele s-au aflat după ce a căzut regimul comunist, atunci când oamenii din preajma lui au început să ofere detalii. Cu toate astea, câteva au rămas ascunse, fiind dezvăluite abia după 30 de ani.

Obiceiul ascuns al lui Nicolae Ceaușescu

Oamenii care l-au avut în vizor pe Nicolae Ceaușescu de-a lungul timpului au dezvăluit obiceiurile lui după ce regimul comunist a încetat. Se știa prea bine faptul că totul părea posibil pentru soții Ceaușescu, mai cu seamă că erau la polul opus față de cetățenii țării. Orice moft le era satisfăcut, în special în materie de gastronomie.

De asemenea, prima doamnă a României avea la discreție posibilitatea de a-și bucura ochii cu bijuterii extrem de frumoase și cu materiale deosebite din care cei mai renumiți croitori îi făceau haine. Toată lumea le stătea la picioare, iar angajații lor le erau la dispoziție pentru orice mic lucru cerut 24 din 24 de ore. Bucătarii care le-au gătit soților Ceaușescu au dezvăluit peste ani care erau preferințele culinare ale acestora. În ultimul an de viață, fostul președinte a ales să mănânce aproape tot timpul piept de pui cu gutui și la desert gogoși.

Ce obicei bizar avea Nicolae Ceaușescu? S-a aflat după 30 de ani
Ce obicei ascuns avea Nicolae Ceaușescu? S-a aflat după 30 de ani

„M-a băgat în încurcătură”

„Gutuile, în asociere cu carnea, pică foarte bine organismului. Nicolae Ceaşescu consuma acest minunat praparat toamna, când obişnuia să vină la vânătoare aici, în ţinuturile Moldovei (…) Nicolae Ceauşescu mai prefera pieptul de pui ca la bunica, dar şi sărmăluţele moldoveneşti. Timp de 15 ani i-am făcut mâncare. O dată mi-a cerut să fac gogoşi, ceea ce m-a băgat în încurcătură, pentru că nu era meseria mea, era meseria patiserului. Am pus totuşi mâna şi am făcut. Au ieşit un deliciu, au tot mâncat şi au tot cerut. Mă întrebam oare cât mai durează. La final a spus că gogoşi ca la Bacău nu a mâncat în toată ţara românească”
Teodor Stoleru, fost bucătar al dictatorului (Sursa: RTV)