Oana Zăvoranu a divulgat un secret din spatele giveaway-urilor. Cum susține că influencerii păcălesc oamenii VIDEO

Oana Zăvoranu a divulgat un secret din spatele giveaway-urilor. Cum susține că influencerii păcălesc oamenii VIDEO
Oana Zavoranu a divulgat un secret din spatele giveaway-urilor

Oana Zăvoranu continuă seria dezvăluirilor sale în emisiunea sa pe YouTube. De altfel, se știe că aceasta le-a declarat ”război” influencerilor din România, pe care nu îi consideră onești în meseria lor.

Oana Zăvoranu a divulgat un secret din spatele giveaway-urilor

Un capitol dedicat emisiunii Oanei Zăvoranu îl reprezintă de data aceasta acele ”giveaway-uri”, pe care vedetele-influencer le fac pe paginile lor de socializare, vorbind de niște coduri pe care le pun la story-uri.

”Vom vorbi despre coduri și giveaway-uri. Nu toate pentru voi. Este celebru tupeul lui Pinocchio pe care vi l-am devoalat eu. O să vi-l explic mai bine. A vorbit cu o prietenă, râdeau și vorbeau amândouă de nebunii de followerși care tot spun de coduri. Spuneți, dacă mai vreți. Nu sunt pentru noi, sunt pentru voi.

Și vine Oana Zăvoranu și vă spune că acestea nu sunt pentru voi. Ce sunt ele? Sunt niște tombole. Nimeni nu e nebun să creadă că Pinocchio, Andu Madam sau Câh vă fac giveaway-uri doar pentru că se plictiseau, că din prea plinul lor sufletesc vă dau și vouă un telefon.

Le fac pentru că de aici se câștigă multe lovele. Brandurile fac giveaway-uri pentru că și-au dat seama că îi costă mai puțin să plătească un influencer, decât să facă un spot pentru care să plătească și reclama la TV. Mecanismul e simplu, dar psihologic: când cineva știe că e cu o perioadă de timp limitată, pac! se bulucesc și ele cu tombolele lor.

”Nimic nu e gratuit pentru voi”

Nimic nu e gratuit pentru voi. Voi trebuie să cumpărați ca să beneficiați. Cel care face tombola e plătit (n.r. influencerii), e o publicitate low-cost, ambii sunt fericiți. Dar câștigătorul nu este anunțat niciodată într-o postare normală, ci doar într-un story care dispare. Dar vă preiau datele și le transmit mai departe, între PR manageri și tot așa.

Cel mai ciudat a fost un giveaway de 10.000 de euro, promovat de Fomilă și Andu Madam, în același moment. Dar premiul se împărțea la 4, cel mare era de 8.000 de euro. Dar tagul către sponsor a fost șters, ducea către o pagină goală. Apoi Fomilă a șters. Vă fac să credeți că vă dau de la ele de acasă.

Să nu credeți că există persoane care au câștigat aceste lucruri. Vorbește lumea în oraș că unele lucruri au fost ”întâmplător” câștigate de angajați de-ai influencerilor, sau de o rudă de-a celui de la firmă, dar întâmplător. Pentru că au urmat pașii ăia”, a mărturisit Oana Zăvoranu în cadrul emisiunii sale, What The F***.