18 mai 2022 | 15:59

Oamenii pe care trebuie să îi eviți în viața ta pentru a avea succes. Sfatul Lidiei Fecioru

Social
Oamenii pe care trebuie să îi eviți în viața ta pentru a avea succes. Sfatul Lidiei Fecioru
Oamenii sunt, prin excelență, firi sociale, dar potevita persoanele toxice

Ne gândim adesea la persoanele cu care trebuie să ne înconjurăm. Dar rareori ne gândim la tipurile de persoane pe care trebuie să le evităm dacă vrem să avem succes. Oamenii de succes se înconjoară de oameni care îi susțin și îi încurajează. Uneori este greu să te îndepărtezi de oamenii care nu sunt buni pentru tine, iar alteori este și mai greu să identifici acele persoane din viața ta. Celebrul bioenergoterapeut Lidia Fecioru are câte sfaturi și în acest sens, și anume ooamenii pe care ar trebui să-i evităm pentru a avea succes în viață.

Oameni pe care să îi eviți dacă vrei să ai succes

Într-o viață un om are parte de diferite siutații care implică, cum era de așteptat, alți oameni. Oameni cu caractere diferite, profesii diferite și concepții de viață, unele sănătoase, alte mai puțin. Deși omul, prin natura sa, este o fire socială, asta nu înseamnă că putem strânge în jurul nostru oameni toxici. Cu alte cuvinte avem posiblitatea să ne distanțăm de astfel de persoane. Un astfel de sfat îl dă și bioenergoterapeut Lidia Fecioru, care spune că, indiferent cât rău ne-ar face cineva, ar trebui să nu rămânem supărați pe cei care ne fac rău:

„Nu ţineţi supărarea pe oameni. Ţineţi distanţă! Supărarea îţi fură fericirea. Distanţa e cea mai importantă. Din bătrâni se spune: nu-ţi face prieteni cu un om morocănos.

Nu fii prieten cu un om morocănos. Aşa că nu ţineţi supărarea pe oameni, ţineţi distanţă. Oamenii, dacă şi-ar vedea în oglindă, în loc de faţă, caracterele, mulţi s-ar speria şi nu s-ar mai uita în oglindă în viaţa lor.”, ne sfătuiește bioenergoterapeut Lidia Fecioru.

Sunt șapte tipuri de oameni toxici

Dacă până acum nu v-ați dat seama, lumea este plină de uscături, cum se spune în popor. Asta înseamnă că genul acesta de oameni ar trebui evitați.

Psihologii, și nu numai, au ajuns la concluzia că există cel puțin șapte tipuri de oameni toxici care nu ar trebui să ne stea în preajmă, dacă vrem să avem o viață liniștită. Aceștia sunt, după cum urmează:

1. Oamenii profitori

Profitorul poate fi dificil de identificat la început. Acesta vă sună doar atunci când are nevoie de ceva sau când nu are alte planuri. Vă folosesc ca pe ultima lor soluție.

Cu toate acestea, atunci când ai nevoie de ceva sau când vrei să ieși cu adevărat, dintr-un motiv ciudat, ei sunt întotdeauna ocupați. Oamenii de succes nu au timp să fie folosiți de alții, ci își petrec timpul concentrându-se pe ei înșiși.

2. Cei care urăsc

Nu toată lumea se va înțelege cu toată lumea. Dar, uneori, există oameni care se deghizează în prieteni și care sunt de fapt cei care urăsc.

Aceștia sunt cei care au cele mai multe șanse să vorbească pe la spatele tău, să aducă negativitate în viața ta și să te critice în timp ce o deghizează ca pe o glumă.

3. Imitatorul

Imitația este cea mai sinceră formă de lingușire, sau cel puțin așa se spune. Copiatorii nu vor ajunge departe, nu poți copia succesul altcuiva, și totuși, unii dintre noi avem în viața noastră persoane care ne-ar copia ideile de afaceri, coafurile, achizițiile recente.

Fiți atenți aici, oamenii de succes știu că, uneori, imitatorii nu fac decât să admire ceea ce faceți și să se lupte cu propriul sentiment de sine. Este mai bine să ai o discuție sinceră cu ei decât să fii crud.

4. Cel care se plânge

Cineva care nu poate găsi un singur lucru despre care să fie pozitiv are nevoie de o intervenție. Nu poți elimina pe toată lumea din viața ta, unii oameni se luptă cu adevărat să fie pozitivi.

Așa că oamenii de succes încearcă să aducă pozitivitatea în acele relații și să le reamintească să rămână fericiți. Trebuie să te concentrezi pe a fi o persoană mai pozitivă și mai fericită, așa că evită pe oricine te face să te simți rău.

5. Judecătorul

Persoanele care judecă sunt toxice. Ei examinează în mod constant tot ceea ce faci și atunci când ești în jurul lor, simți că nu ești liber să fii tu însuți. Stai departe de aceste persoane. Oamenii de succes nu permit niciodată ca cineva să le schimbe sau să le limiteze personalitatea.

6. Perfecționistul

Ok, s-ar putea să fie dur să elimini orice perfecționist din viața ta. Nu spunem să faci asta, dar s-ar putea să trebuiască să-i eviți pentru a avea succes. Ai nevoie de cineva care să facă treaba, nu de cineva care să o facă perfect.

Perfecționiștii iau timp pentru fiecare mic detaliu, iar oamenii de succes știu că nu există suficient timp pentru a fi așa. Acest lucru înseamnă că a-i spune unui intervievator că ești perfecționist s-ar putea să nu fie o idee prea bună.

7. Adepții

În cele din urmă, adeptul. Persoana care nu are idei noi, care nu vorbește niciodată, care nu se împinge niciodată în afara zonei de confort și care îi creditează pe alții pentru succesele lor și îi învinovățește pentru eșecurile lor.

Oamenii de succes știu că adepții au nevoie de direcție și de conducere, au nevoie de mentorat. Dar ei preferă să se înconjoare de gânditori și să îi ajute pe adepți să devină lideri atunci când au timp.

Lidia Fecioru: „Omul frumos este împăcat cu el şi nu se supără pe viaţă”

Atunci când avem parte de aceste tipologii de oameni, este bine să evităm orice interacțiune. Mai ales cu cei care ne judecă după aparențe, după cum suntem îmbrăcați, după cum reacționăm, etc. Lidia Fecioru ne spune că oamenii ar trebui să se accepte, în primul rând, pe ei așa cum sunt, iar cei care le fac rău, ar trebui să fie marginalizați:

„Oamenii sunt întâmpinaţi după cum sunt îmbrăcaţi. Mai există chestia că vrem să fim în pas cu modă şi cu tendinţele. E foarte important să scăpăm în lucrurile materiale. Oamenii din jur ne apreciază pentru ceea ce suntem noi. Aici am ajuns, din păcate, s-au schimbat locul valorilor. Dintotdeauna, oamenii au fost întâmpinaţi după cum sunt îmbrăcaţi şi conduşi după cum gândesc. Aşa a fost dintotdeauna. Primordială a fost frumuseţea, era un atuu în plus.

De foarte multe ori, parcă e un pachet întreg, creat de Univers de Dumnezeu. Omul frumos parcă e şi bun. Pentru că omul frumos este împăcat cu el şi nu se supără pe viaţă. Chestiile astea sunt nişte instrumente de manipulare. Îţi tai orice şansă de a fi autentic.

Nu trebuie să ne înveţe o revistă cum să ne îmbrăcăm şi cum să ne trăim viaţa. Îmbracă-te după cum te simţi, după cum simţi tu că eşti comod. Este foarte important: dacă nu intri în concordanţă, lumea te rejectează. Dacă faci notă discordantă, eşti dat la o parte.”, mai spune bioenergoterapeut Lidia Fecioru.

Oamenii, așa cum sunt, cu bune cu rele, au nevoie toți de interacțiunea socială. Și-atunci când o fac este bine să-și aleagă oamenii care sunt pe aceeași lungime de undă, care gândesc ca ei, și care au aproximativ aceleași țeluri în viață. Nu de alta, dar ne putem consturi o viață plină de succes, evitând oamenii toxici.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Vreme extremă în România. ANM a emis alertă
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
Schimbare importantă pe piaţa muncii: Categoriile de activităţi care nu necesită contract | Anunţul Ministerului Muncii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro