Oamenii devin nemuritori până în 2045? Noul plan al unui miliardar a ieșit la iveală

Oamenii devin nemuritori până în 2045? Noul plan al unui miliardar a ieșit la iveală
Oamenii devin nemuritori până în 2045? Detalii despre planul unui miliardar rus

Un miliardar rus și-a propus ca până în 2045 să demonstreze că oamenii pot fi nemuritori. Dmitry a recrutat câțiva oameni de știință de top pentru a-și împlini provocarea. „Sunt convins 100% că se va întâmpla asta!”

Un miliardar rus și-a propus să creeze nemurirea până în 2045

Numele miliardarului rus interesat în nemurire este Dmitry Itskoy şi organizaţia sa este Iniţiativa 2045. Pentru că până în 2024 și-a propus să demonstreze ceea ce nimeni nu a putut, încercările fiind încă din Egiptul Antic încoace, el a recrutat o armată de specialiști. I s-au alăturat câțiva oameni de știință de renume, care sunt experți în robotică, inteligență artificială, nanotehnologie și ingineria organelor arficiale. Echipa încearcă să arată că această conștiință a omului poate și se va contopi cu mașinăriile, odată ce infrastructura creierului poate fi recreată într-un mediu digital.

„În următorii 30 de ani, o să mă asigur că putea trăi la nesfârşit”, a declarat Itskoy pentru BBC, în 2016. „Sunt convins 100% că se va întâmpla asta!”, a completat el.

Când nemurirea va fi posibilă, personalitățile umane vor fi decodate și transcrise complet într-un calculator. Este vorba despre clone digitale, dar niște copii perfecte. În toate aceste stagii, creierul, personalitatea și conștiința folosite ca model vor aparține cuiva ce se află pe moarte. De asemenea, implicarea acestor oameni în program le va permite să devină nemuritori, după cum au anunțat Dmitry și colegii, conform jetsetmag.com. 

Prima provocare propusă de echipă a fost un succes 

De când s-a înfiiţat Iniţiativa 2045, rusul s-a confruntat cu multe critici. A fost descris ca un excentric, iar viziunea sa în ochii celor din jur a devenit o fantezie. Totuși, oamenii au putea să îi dea credit fiindcă primul lucru pe care echipa lui și l-a propus a devenit deja realitate. Americanii au făcut un elicopter mic ce poate fi controlat de creierul unui pilot uman printr-o interfață. Fuziunea omului cu aparatul reprezintă o realizare revoluționară. În plus, s-a apropiat de termenul limită dat inițial de afacerist.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI