O turistă, amendată la Argeș după ce a fost surprinsă în timp ce hrănea un urs. Ce sumă trebuie să plătească acum

O turistă, amendată la Argeș după ce a fost surprinsă în timp ce hrănea un urs. Ce sumă trebuie să plătească acum
Turistă amendată după ce a hrănit un urs

O turistă din București a fost surprinsă în timp ce hrănea un urs. Oamenii legii nu au iertat-o, așa că a fost amendată de către jandarmii argeșeni de la Postul Montan Arefu.

Turistă amendată pentru că hrănea urșii

Conform Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș, jandarmii de la Postul Montan Arefu, cei care își desfășoară activitatea în zona Transfăgărășanului, au fost solicitați să intervină în peste 20 de situații în care a fost semnalata prezența animalelor în zonele locuite. Toate cazurile au fost semnalate prin apeluri la numărul unic de urgențe 112.

„O femeie în vârstă de 31 de ani din Bucureşti a fost sancţionată de jandarmi după ce a fost surprinsă în timp ce hrănea un urs. Femeia a primit o amendă în valoare de 500 de lei, iar celelalte persoane care se aflau în zonă au fost avertizate despre pericolul creat şi li s-a recomandat să-şi continue drumul”, se precizează într-un comunicat transmis luni de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Argeş.

De asemenea, la începutul săptămânii trecute a fost amendat și un bărbat din București. Acesta a fost surprins că hrănea urșii într-o parcare de pe Transfăgărășan, în apropiere de barajul Vidraru. Jandarmii îi avertizează pe turiștii care vor să viziteze Transfăgărășanul că urșii pot fi întâlniți frecvent pe carosabil.

Amendă pentru un turist care a hrănit mai mulți urși

Un turist din București s-a ales cu o amendă usturătoare din partea jandarmilor care l-au surprins hrănind mai mulți urși dintr-o parcare de pe DN 7C – Transfăgărășan. În urma unui apel la 112, a fost nevoie ca o patrulă de la Postul Montan Arefu să intervină, după ce mai mulți urși au fost surprinși pe carosabil, atât pe sensul de urcare cât și pe cel de coborâre.

La ieşirea din primul tunel după baraj, jandarmii au constatat prezenţa unei ursoaice cu pui, dar şi a unor turişti care hrăneau animalele din autoturism. Animalele sălbatice au fost îndepărtate în mediul lor natural, iar şoferul autoturismului, un bărbat din municipiul Bucureşti, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei, găsim notat în comunicat.

Bărbatul a fost amendat pentru „hrănirea animalelor sălbatice de către orice persoană fizică, cu excepția celor care au calitatea de administrator al fondului cinegetic”. Aceasta este o contravenție prevăzută de o hotărâre a Consiliului Local Arefu.

Jandarmii le recomandă turiștilor care sunt în tranzit sau care campează în zonele frecventate de urși să evite contactul cu acestea și să nu le hrănească sub nicio formă.