07 mart. 2022 | 11:12

Orașul din România care a înlocuit steagul țării cu cel al Ucrainei. Care e motivul

News
Orașul din România care a înlocuit steagul țării cu cel al Ucrainei. Care e motivul
Steaguri tricolore înlocuite cu steaguri ale Ucrainei

Românii susțin în continuare ucrainenii și sunt alături de ei în timpul acestui război, fapt pentru care, în centrul orașului Cluj-Napoca, patru steaguri ale României au fost înlocuite cu steaguri ale Ucrainei.

Steaguri tricolore înlocuite cu steagurile Ucrainei

În sprijinul țării invadate de Rusia în aceste momente, zeci de steaguri tricolore și ale Uniunii Europene au fost montante în centru Clujului, pe strada Memorandumului, pe pietonala Eroilor și în piața Unirii. Patru dintre steagurile românești de pe latura de nord a pieței Unirii au fost înlocuite cu steaguri ale Ucrainei, transmite Actual de Cluj.

Conducerea municipalității a făcut agest gest pentru a le arăta refugiaților că suntem alături de ei, în contextul în care zeci de mii de ucraineni au ajuns până acum în mai multe orașe din România, fugind de războiul care are loc acasă la ei.

Steagul ucrainean a fost scos de pe clădirea ambasadei de la Moscova

Conform agenției de știri rusă RIA, steagul ucrainean a fost coborât la ambasada țării la Moscova. Mai mult de atât, plăcuța care indica faptul că imobilul găzduia ambasada Ucrainei a fost și el îndepărtat, iar ușile au fost sigilate complet. După ce Moscova a ordonat o invazie a țării, pe 24 februarie, guvernul ucrainean a rupt orice relație diplomatică cu vecinii ruși.

Steagurile Ucrainei, ridicate pe clădiri pentru a-și arăta unitatea în fața Rusiei

Înainte ca Rusia să declare război împotriva Ucrainei, cetățenii care astăzi sunt atacați au ridicat pe clădiri steagul țării și au cântat imnul național, în ziua în care unele surse anunțau o invazie a Rusiei, pentru a le arăta unitatea. Steagul galben și albastru a fost prezent pe clădirile școlilor, spitalelor și a altor clădiri pentru a marca „Ziua Unității”, sărbătoare anunțată de Volodimir Zelenski.

„Nu este prima dată. Dar astăzi, statul nostru este mai puternic ca niciodată. Ne dorim pace și vrem să rezolvăm toate problemele exclusiv prin negocieri. Ni s-a spus că 16 februarie va fi ziua atacului, dar noi o vom face Ziua Unității”, a spus președintele ucrainean.

Zeci de oameni au desfășurat un steag lung de circa 200 de metri pe stadionul olimpic din Kiev, fluturându-l în ritmul imnului Ucrainei. Zelenski a spus, într-un discurs televizat, că ucrainenii sunt uniți în jurul unei dorințe comune „de a trăi în pace, fericiți, într-o familie”.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro