O sportivă de 22 de ani s-a sinucis după ce a fost agresată de antrenorii ei pe parcursul mai multor ani!

O sportivă de 22 de ani s-a sinucis după ce a fost agresată de antrenorii ei pe parcursul mai multor ani!
Choi Suk-hyeon a fost ani în șir victima abuzurilor. Anchetatorii au concluzionat că s-a sinucis

Choi Suk-hyeon, 22 de ani, medaliată cu bronz la Campionatele Asiatice de triatlon din Taiwan, competiția dedicată juniorilor, în 2015, s-a sinucis după ce a îndurat ani întregi de agresiuni fizice şi verbale ale antrenorilor. Mai mult, tânăra sportivă a fost afectată și după ce a văzut că plângerile sale la autorităţile sportive sunt ignorate, informează AFP. Choi Suk-hyeon a fost găsită moartă în localitatea Busan, chiar în cantonamentul echipei la care era legitimată.

Într-un ultim mesaj scris mamei sale, Choi Suk-hyeon a cerut să fie făcute publice păcatele agresorilor ei

Potrivit presei sud-coreene, oficialii echipei au forţat-o să mănânce pâine de 200.000 de woni (aproape 150 de euro) drept pedeapsă pentru faptul că nu şi-a controlat greutatea şi au bătut-o în mod regulat. Sportiva a făcut o plângere la Comitetul Olimpic şi Sportiv din Coreea de Sud (KSOC) în aprilie, dar lucrurile s-au mișcat prea încet, iar sportiva s-a sinucis, sătulă să aștepte să i se facă dreptate, conform primelor informații strânse de Poliție.

 „A căutat ajutor la multe instituţii, dar toată lumea a ignorat plângerile ei”, a explicat o persoană din anturajul sportivei pentru agenția Yonhap.

Oficialii KSOC au contestat acuzațiile și au precizat, într-un comunicat, că a numit o anchetatoare în urma plângerii sportivei. De asemenea, aceștia și-au exprimat „regretele profunde” și s-au angajat să ia „măsuri severe” împotriva persoanelor în cauză.

Există și dovezi clare că sportiva a fost victima unor abuzuri. Într-un material difuzat de canalul YTN, poate fi auzit antrenorul ei, supărat pentru că eleva lui a luat în greutate. „Trebuie să eviţi să mănânci timp de trei zile”, afirmă el. Apoi, îi spune „încleştează-ţi dinţii” şi se aude zgomotul unei palme.

Într-un ultim mesaj pe care l-a trimis mamei sale, Choi Suk-hyeon a implorat-o să „dezvăluie păcatele” agresorilor ei. Într-o zi, tânăra sportivă a scris în jurnalul său: „Am fost bătută atât de violent … încât plâng în fiecare zi”.

Una dintre națiunile cu mari performanțe în sport, Coreea de Sud a mai fost lovită recent de un imens scandal. Shim Suk-hee, dublă medaliată cu aur olimpic la patinaj viteză, l-a acuzat pe fostul ei antrenor de agresiune sexuală şi de violenţă fizică. Tehnicianul a fost condamnat la zece luni de închisoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI