O șefă din Ministerul Agriculturii, prinsă că a luat mită de 36 de ori. Ce a decis DNA

de: Năstase Mirabela
13 09. 2022

O șefă din Ministerul Agriculturii a fost prinsă că a luat mită de 36 de ori. Banii au fost ceruți pentru a aviza alocarea de fonduri către o direcție din minister. Ce au decis procurorii DNA. Câți bani ar fi primit femeia în total.

O șefă din Ministerul Agriculturii, prinsă că a luat mită de 36 de ori

Procurorii DNA au descins la Ministerul Agriculturii, iar o femeie, șef de serviciu în instituție a fost săltată pentru că a luat mită de 36 de ori. Banii au fost ceruți pentru a aviza alocarea de fonduri către o direcție din minister.

Șefa în cauză este acuzată de către procurorii DNA că ar fi primit în total 67.000 de lei de la o persoană cu o funcție de conducere, în cadrul unei Direcții Județene pentru Agricultură. Pentru această sumă de bani pretinsă, femeia ar fi luat mită de 36 de ori.

Ce măsuri au luat procurorii DNA

Femeia ar fi întocmit niște acte de alocare a noi fonduri pentru respectiva Direcție Județeană de Agricultură, care avea nevoie de achiziționarea unor autovehicule noi, a unor stații de lucru de birouri, a unor imprimante noi sau a unor telefoane mobile. Prin urmare, procurorii DNA au luat măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

În tot acest timp, șefa din Ministerul Agriculturii nu are voie să părăsească țara, nu poate lua legătura cu nicio altă persoană menționată în ordonanța de dispunere a controlului judiciar și nici nu mai poate ocupa vreo funcție publică într-o altă instituție.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 13 septembrie 2022, față de inculpata CIOBANU LIVIA, șef serviciu în cadrul Direcției Generale Buget Finanțe și Fonduri Europene din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de luare de mită, în formă continuată (36 de acte materiale).”, se arată în comunicatul DNA.

În comunicatul DNA se mai arată și că suma totală de bani ar fi fost primită direct și prin intermediari, banii ar fi fost primiți în numerar și virați într-un cont bancar al unei persoane din familia inculpatei și prin mandat poștal on-line: 15.000 de lei în luna ianuarie 2018 și între 1.500 și 3.000 de lei/lunar în perioada mai 2018 – februarie 2021.

Tot în comunicat se mai arată și că femeii i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor ce îi revin, măsura contrului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive.