O româncă a murit la șapte ore după ce s-a vaccinat anti-Covid-19, în Italia. Ce a apucat să facă după ce a simțit că îi este rău

O româncă a murit la șapte ore după ce s-a vaccinat anti-Covid-19, în Italia. Ce a apucat să facă după ce a simțit că îi este rău
Româncă moartă la șapte ore după vaccinarea cu AstraZeneca Foto ilustrativă

O nouă moarte subită post vaccinare apare la scurt timp după un alt deces survenit în Italia, în urmă cu câteva zile. De această dată este vorba despre o româncă, îngrijitoare în Italia, care s-a vaccinat cu o doză AstraZeneca. La șapte ore distanță, femeia a început să se simtă rău, iar ulterior a căzut secerată la pământ. Procurorii din Torino au demarat o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat.

Ce s-a întâmplat cu femeia

Duminică, 18 iulie, o româncă care lucra ca îngrijitoare în Torino, a murit la scurt timp după ce i s-a făcut rău. Femeia se vaccinase cu AstraZeneca înainte cu 7 ore, iar procurorul a decis să deschidă o anchetă pentru a investiga o posibilă legătură între deces și imunizarea anti-Covid-19.

Victima, în vârstă de 62 de ani, se afla la volan atunci când a început să se simtă rău, însă cu ultimele puteri, a reușit să oprească mașina pe dreapta si să coboare din aceasta pentru a solicita ajutor. Martorii prezenți au sunat imediat la Salvare, însă românca a murit înainte ca o echipă de medici să sosească.

Potrivit istoricului său medical, femeia avea cormobidități, precum probleme legate de hipertensiune. Ceea ce a ridicat mai multe semne de întrebare a fost faptul că, doar cu 7 ore înainte de deces, ei îi fusese administrată o doză de vaccin produsă de AstraZeneca.

Procurorul adjunct Vincenzo Pacileo și procurorul Chiara Canepa au dispus demararea unei anchete care să afle dacă într-adevăr vaccinul a contribuit la deces. Pentru moment, nu există indicii care să dovedească o legătură clară între administrarea vaccinului și moartea femeii. Autopsia victimei urmează să fie făcută vineri, potrivit La Repubblica.

Italiancă de 49 de ani, găsită moartă în locuința sa

O femeie din Italia a murit la o zi după ce s-a vaccinat cu prima doză de ser Moderna. Descoperirea macabră a fost făcută de fostul iubit al femeii, după ce mama acesteia l-ar fi alertat.

Imediat, bărbatul a solicitat intervenția unui echipaj medical, dar din păcate, aceștia au fost nevoiți să declare decesul. Pe trupul Valentinei nu s-au descoperit urme de violență, astfel că femeia ar fi avut o moarte liniștită.

Valentina Bencini era originară din Montevarchi, dar locuia în San Gusmé, în municipiul Castelnuovo Berardenga, Italia. În urma morții sale, procurorii italieni trebuie să descopere cauza exacta a morții sale, pe care nimeni nu și-o poate explica.

În urma efectuării necropisiei, medicul legist are obligația ca în termen de 60 de zile să ofere explicații clare cu privire la moartea femeii, și, de asemenea, să explice dacă există vreo legătură directă între deces și vaccinare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI