19 apr. 2024 | 17:05

O româncă a mers să facă un RMN și apoi a murit. Ce s-a întâmplat cu femeia la clinică

News
O româncă a mers să facă un RMN și apoi a murit. Ce s-a întâmplat cu femeia la clinică
O femeie a murit după ce a făcut un RMN

O româncă în vârstă de 54 de ani a mers la o clinică privată din Italia pentru a face un RMN. Din nefericire, femeia a murit, iar în cauză a fost deschis un dosar. Patru medici sunt cercetați.

Final cumplit pentru o româncă

Întâmplarea a avut loc în orașul Cosenza din regiunea Calabria, Italia. Femeia, în vârstă de 54 de ani, s-a prezentat la o clinică privată de acolo pentru a efectua o rezonanță magnetică cu substanță de contrast.

Românca a plecat acasă, iar după șase ore a decedat în locuința ei. Familia a solicitat un echipaj medical la fața locului, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Autoritățile au deschis o anchetă pentru a afla cu exactitate cauza morții și ce s-a întâmplat, de fapt, potrivit Rotalianul, care citează C News 24. Trupul româncei a ajuns la medicina legală pentru a stabili cauza morții.

În acest caz sunt cercetați patru medici care lucrează la clinica respectivă. Astfel de examinări se efectuează pentru a afla ce afecțiuni are pacientul și pentru a primi tratamentul corespunzător.

Cu toate acestea, RMN-ul nu este recomandat pentru anumite persoane, care suferă de afecțiuni precum probleme renale sau alergii.

Femeie cu cancer la sân, moartă în timpul unui RMN

Un eveniment la fel de nefericit a avut loc și în România în urmă cu doi ani. Atunci, o femei de 51 de ani  decedat după administrarea unei substanțe de contrast la o clinică privată din Târgoviște. Aceasta nu era asistată de medic.

La fața locului era doar o asistentă. În toată instituția nu se afla un medic cu specializarea necesară. Femeia suferea de cancer la sân și s-a prezentat la clinica privată din Târgoviște pentru o investigație CT. În timpul procedurii i s-a făcut rău și a decedat.

„Conform protocolului, asistenta care administreză substanța de contrasat este îndrumată de către un medic iar operațiunea imagistică tip RMN este efectuată de către un medic cu specializare în imagistică.

Am descoperit că administrarea substanței s-a făcut fără medic, iar în întreaga instituție nu era de fapt niciun medic cu specializarea necesară. Tragem concluzia că și operațiunea imagistică s-ar fi făcut de fapt doar de către o asistentă fără pregătire.

Șocant este și faptul că răspunsul dat de către Colegiul moașelor și asistentelor nu găsește nicio vină asistentei, deși în protocol se arată că trebuia făcută testarea pacientei la substanța de contrast”, a declarat atunci avocatul Adrian Cuculis.