O prostituată din România protestează în Germania. Ce nemulțumiri are

O prostituată din România protestează în Germania. Ce nemulțumiri are
O prostituată din România protestează în Germania. Ce nemulțumiri are

O prostituată româncă protestează în Germania pentru redeschiderea bordelurilor și pentru suspendarea interdicţiillor impuse din cauza pandemiei. Povestea Elenei, femeia care trimitea bani acasă pentru a-și sprijini familia, dar care acum a ajuns să primească ea 700 de euro lunar de la tatăl ei pentru chirie și mâncare, în continuare.

Prostituată din România, protestează în Germania

Prostituatele din Germania au ieșit în stradă pentru a solicita suspendarea interdicţiilor impuse de pandemia de COVID-19. Printre ele se numără și Elena, o româncă care a rămas fără loc de muncă. Din cauza faptului că nu a mai avut activitate în ultimele cinci luni, femeia intâmpină probleme financiare și emoționale.

„Trebuie să muncesc şi trebuie să câştig bani. Am o fiică şi trebuie să muncesc pentru a o întreţine“, a spus Elena.

Serviciile sexuale sunt legale în Germania, dar au fost interzise în momentul în care autorităţile au restricţionat activităţile civile şi publice cu scopul de a împiedica răspândirea masivă a noului virus.

Majoritatea fetelor și femeilor care practică prostituția sunt din estul Europei şi nu mai pot trimite bani familiilor, scrie Deutsche Welle.

După ce autorităţile au sistat activităţile din branşă, la începutul lunii martie, Sindicatul German al Furnizorilor de Servicii Sexuale şi Erotice a chemat la proteste în mai multe oraşe germane.

„Trebuie să câștig bani. Chiar îmi place să lucrez“

Elena a plecat din România în urmă cu doi ani și jumătate pentru a lucra în Germania. Natalia, fiica ei, a rămas acasă cu bunicii. Femeia a plecat peste hotare cu scopul de a strânge bani pentru mama ei, care este grav bolnavă, şi pentru a-i oferi un trai mai bun fetei sale, despre care spune că este „foarte inteligentă“.

De când a ajuns în Germania, Elena nu a vizitat-o pe Natalia decât de trei ori şi îi este foarte dor de micuţă.

„Chiar îmi place să lucrez în bordel“, a mărturist femeia zâmbind din priviri, deasupra unei măşti negre decorate cu oase.

În timpul protestului, Elena a purtat un tricou negru pe care scrie „limitless“ (fără limită), iar pe pancarta ei se poate citi „legal, nu ilegal“.