Sporuri pentru medici. Câți bani primesc și în ce condiții

Sporuri pentru medici. Câți bani primesc și în ce condiții

După aproape două luni de la declanșarea epidemiei, președintele Klaus Iohannis și reprezentați ai guvernului anunțau că se gândesc la un proiect de Ordonanță de Urgență, prin care să motiveze medicii aflați în prima linie de luptă împotriva infectărilor cu noulș coronavirus.

Guvernul a adoptat OUG pentru sporuri de 40%

După multe tergiversări, negocieri interministeriale, la finele săptămânii trecute, pe 7 august, Guvernul Orban a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență, prin care se vor majora cu maxim 40% sporurile pentru personalul medical aflat în prima linie de luptă împotriva noului coronavirus.

„Actul normativ prevede eliminarea inechităţilor salariale şi ajustarea diferenţelor existente pe perioada stării de alertă constituită conform legii, pentru unele categorii de personal implicate în activităţi de gestionare a cazurilor infectate cu noul coronavirus în vederea asigurării capabilităţii de pregătire pentru un răspuns adecvat. Astfel, Comitetul director din cadrul direcţiilor de sănătate publică va beneficia de un spor pentru condiţii epidemiologice deosebite de 40% la salariul de bază, iar inspectorii sanitari care desfăşoară activităţi în domeniul controlului în sănătatea publică de un spor de 30% la salariul de bază.

Sporuri pentru medici. Câți bani primesc și în ce condiții
Sporuri pentru medici. Câți bani primesc și în ce condiții

În acest fel vor fi ajustate diferenţele salariale dintre categoriile de personal din cadrul direcţiilor de sănătate publică implicate în aplicarea măsurilor impuse pe perioada stării alertă, în vederea atragerii de personal calificat pe de o parte, cât şi a menţinerii celui existent, pe de altă parte, în condiţiile în care numărul angajaţilor din aceste instituţii este unul redus”, precizează Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

Câți bani primesc și în ce condiții

Prin prezentul proiect legislativ de urgență, Comitetele directoare din cadrul direcţiilor de sănătate publică vor beneficia de un spor de 40% la salariul de bază pentru condiţii epidemiologice deosebite. Prin aceeași OUG inclusiv inspectorii sanitari care desfăşoară activităţi în domeniul controlului în sănătatea publică vor avea parte de un spor de 30% la salariul de bază.

”Prin noul act normativ se mai prevede ca, până la data încetării stării de alertă instituite din cauza infecţiilor cu noul coronavirus, orele suplimentare efectuate peste programul normal de lucru de către personalul de specialitate din cadrul direcţiilor de sănătate publică să poată fi plătite conform prevederilor art. 8 alin. (6) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 11/2020. Totodată, prin derogare de la prevederile art. 25 din Legea cadru nr. 153/2017, se creează cadrul legal astfel încât indemnizaţia de detaşare prevăzută la art. 19 din Legea nr. 136/2020 să poată fi plătită în cuantumul prevăzut legal, mai precizează Ministerul Sănătăţii.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI