O pacientă a fost arestată după ce i-a pus viața colegei sale de salon în pericol. Ce a putut să-i facă întrece orice imaginație

O pacientă a fost arestată după ce i-a pus viața colegei sale de salon în pericol. Ce a putut să-i facă întrece orice imaginație
Salon spital România Poză ilustrativă:jurnalul.ro

Un caz inimaginabil a avut loc într-un spital din Germania, după ce o pacientă de 72 de ani i-a pus viața în pericol colegei sale, făcând un gest absolut extrem. Potrivit explicațiilor sale, pacienta acuzată a fost deranjată de zgomotul produs de ventilatorul colegului sale, motiv pentru care i l-a scos din priză. Ce s-a întâmplat după accea a alertat atât angajații, cât și autoritățile.

Pacientă, deranjată de zgomotele aparaturii din camera de spital

Împărțirea unei camere de spital cu unul sau mai mulți pacienți nu este ușoară, astfel că fiecare dintre aceștia poate avea sensibilitățile sau problemele lui, iar prezența unei alte persoane bolnave alături poate agita extrem de tare pe oricine. Acesta a fost și cazul unei paciente de 72 de ani, din orașul Mannheim, situat în sud-vestul Germaniei, care a reacționat extrem de agresiv după ce a fost deranjată de sunetul produs de un ventilator care ajuta o altă pacientă să respire.

După ce a fost identificat acest comportament, personalul medical i-a atras atenția femeii cu privire la consecințele care vor apărea în cazul deconectării pacientei de la ventilator. Cu toate că a fost avertizată, vârstnica a scos ventilatorul din priză pentru a doua oară, pe motiv că nu a putut suporta zgomotul, potrivit The Guardian.

Pacienta a cărei vieți a fost pusă în pericol a fost resuscitată, iar acum se află în stare stabilă. Femeia acuzată pentru deconectarea unui aparat vital pentru o persoană în stare gravă fost dusă în fața unui judecător, iar ulterior a fost plasată în arest, urmând să fie judecată pentru fapta comisă. Între timp, anchetatorii continuă să strângă mai multe infirmații pentru a descoperi cauza exactă a acestui gest criminal.

Într-un comunicat de presă comun publicat de procuratura și de poliția din Mannheim s-a transmis că femeia a oprit ventilatorul înainte de ora 20.00, după ce „s-a simțit deranjată de zgomotul provenit de la aparatul de oxigen”.

„Deși suspecta a fost informată de către personalul spitalului că alimentarea cu oxigen era o măsură vitală, ea ar fi oprit din nou dispozitivul în jurul orei 21.00”, se menționează în comunicat.

Urmăriți Playtech.ro și pe