O nouă lovitură dură pentru frații Tate. Cei doi rămân în arest la domiciliu până la finalul lunii mai

de: Ștefan R. Apostol
02 05. 2023

Pentru celebrii frați Tate, deși sperau să scape de o nou decizie a magistraților, în realitate lucrurile stau cu totul altfel. Avocații celor doi nu au reușit să-i înduplece pe magistrați, iar aceștia au dat o nouă lovitură dură pentru frații Tate. Citește mai departe și află ce au decis judecătorii.

O nouă lovitură dură pentru frații Tate! În arest la domiciliu până la finalul lunii mai

Până de curând, frații Tate sperau la o decizie pozitivă în ceea ce-i privește. Dar luna mai a mai adus o nouă lovitură dură pentru frații Tate, prin decizia recent dată de magistrații Tribunalului București.

Conform acesteia, cei doi vor mai sta în arest la domiciliu pentru încă cel puțin 30 de zile, măsura fiind valabilă și pentru celelalte persoane inculpate în dosarul de trafic de persoane.

La decizia din luna martie, avocatul celor doi frați explicau și atunci că există extrem de multe dovcezi la dosar care justifică măsurile luate de magistrați de a menține arestul la domiciliu:

„A formulat plângere împotriva acestor fete, începând cu aprilie, 2022, cu mult înainte să știe că există un proces penal, pentru inducerea în eroare a organelor judiciare. Au fost declarații mincinoase. Se joacă cu aceste chestiuni, pe care nu le plasează cronologic corect, este o tactică de-a lor și nimic concret, din punctul meu de vedere.

Toate chestiunile sunt praf în ochi. Spunea antevorbitorul meu că nu există o explicație pentru care ei sunt arestați, ceea ce este adevărat. Explicația mea, cea pe care am enunțat-o și cu alta ocazie, este una foarte simplă: notorietatea fraților Tate”, declarat în martie avocatul fraților Tate.

știrea inițială

Ziua păcălelilor pentru frații Tate

Pe 1 aprilie, cunoscută și ca Ziua Păcălelilor, frații Tate sperau că avocații vor reuși să adune probele necesare pentru a-i determina pe magistrați să schimbe decizia de arest la domiciliu. Ba mai mult, cei doi postau imagini și mesaj sfidătoare la adresa autorităților, cel puțin Andrew Tate scria pe contul său de Twitter:

„De anul trecut am fost închisă 24 de ore din 24. Fără timp în curte. Am stat într-o celulă de 3 metri, fără electronice sau contact cu exteriorul. Claritate absolută a minții.

Gânduri reale. Planuri reale. Durere intensă. O oră acasă și nu mai suport telefonul. Unele obiceiuri mor greu. Trebuie să-l învingem pe Shaytan.”, a scris Andrew Tate pe Twitter.

Vezi și: Frații Tate vor fi eliberați din arest. Decizia luată de Curtea de Apel

Judecătorii dau o nouă lovitură dură pentru frații Tate

După ultimul apel, la care magistrații luau decizia de a-i pune sub arest la domiciliu, avocații celor doi au tot încercat să le dovedească că cei doi frați Tate nu prezintă un pericol și că ar putea fi judecați în libertate. Numai că magistrații luau decizia de a amâna decizia pentru astăzi, 21 aprilie.

La înfățișarea de azi, avocații celor doi au încercat din nou să-i convingă pe judecători că frații Tate pot fi judecați în libertate, numai că au dat o nouă lovitură dură pentru frații Tate.

Decizi de astăzi prelungește cu alte 30 de zile decizia de arest la domiciliu pentru Andrew și Tristan Tate. Decizia nu este definitivă și poate fi, din nou, atacată de avocați la Curtea de Apel București.

Andrew și Tristan Tate acuzații de trafic de persoane, dar au negat acuzațiile

Frații Tate au fost arestați pentru prima dată în decembrie 2022, în casa lor din București. La 31 martie, au fost mutați din arest preventiv în arest la domiciliu în urma unei decizii unui judecător.

Încă nu au fost formulate acuzații împotriva fraților sau a celor doi asociați români care au fost arestați alături de ei. Cu toate acestea, procurorii îi investighează pe frați pentru infracțiuni de suspiciune de trafic de persoane, viol și formarea unei bande criminale pentru a exploata sexual femei.

Cele două asociate, Georgiana Naghel și Luana Radu, au fost, de asemenea, mutate din detenție în arest la domiciliu la 31 martie. Tuturor celor patru li s-a ordonat să rămână în clădirile în care locuiesc, cu excepția cazului în care au permisiunea judiciară de a pleca.

Nu este clar dacă și celorlalți asociați li s-a prelungit vineri arestul la domiciliu. Cea mai recentă prelungire a arestului la domiciliu a fraților Tate înseamnă că aceștia nu își pot părăsi locuințele înainte de 29 mai.