O nouă lovitură dată de Ungaria în România. Fundația care a inaugurat primul hotel din țara noastră

O nouă lovitură dată de Ungaria în România. Fundația care a inaugurat primul hotel din țara noastră
Ungaria isi construieste hotel in Romania

Este o nouă lovitură dată de Ungaria în România după ce o fundație a inaugurat primul hotel din țara noastră. Fundația Pro Economica Alapitvany, cu sprijinul Guvernului Ungariei, a inaugurat, la Sfântu Gheorghe, B the Hotel, unul dintre proiectele hoteliere începute în anul 2018 și continuate și în perioada pandemică.

Ungaria, încă o lovitură dată României. Ce se întâmplă la Sfântu Gheorghe

Ungaria a dat o nouă lovitură României după ce fundația ProEconomica a construit în țara noastră un hotel, ajutată fiind de guvernul de la Budapesta.

Hotelul construit de unguri în România este dezvoltat pe structura existentă a unui vechi centru de nefamiliști din orașul Sfântu Gheorghe, achiziționat de actualul proprietar, Boer Lehel, în anul 2017.

Când a început construcția hotelului

Pentru că se afla într-un grad puternic de degradare și pentru a corespunde standardelor seismice actuale, până în anul 2019 clădirea a trecut printr-un proces de renovare și refacere a structurii și fundației.

După, din anul 2019 a început efectiv dezvoltarea proiectului hotelier de 4 stele cu adresabilitate preponderent către segmentul business, fără a fi neglijat, însă, potențialul pieței de leisure.

Ce intenționează PRO Economica cu hotelul de la Sfântu Gheorghe

Fundația Pro Economica Alapitvany a lansat un program de dezvoltare a infrastructurii în domeniului turismului, care înseamnă dublarea numărului de turiști în județele Mureș, Harghita și Covasna, începând cu anul 2023.

„Fundația a fost înființată în 2017 și atunci noi ne-am propus să implementăm un program economic de dezvoltare, care să se axeze mai mult pe dezvoltarea agriculturii și a turismului. Prin programul destinat dezvoltării turismului, în momentul de față finanțăm 9 hoteluri noi în județele Mureș, Harghita și Covasna. Aceste investiții sunt încă în construcție, dar anul viitor o să avem 9 hoteluri de 4-5 stele. O să avem o infrastructură nou nouță în zona noastră, prin care ne-am dori ca în următorii 5-10 ani să atragem și mai mulți turisti în zonă”, declara Kozma Monika, Președinte Fundația Pro Economica Alapítvány, la Profit News Tv.

PRO Economica are în plan și alte investiții în Transilvania

În 2021, Fundația Pro Economica Alapitvany, sprijinită de Guvernul Ungariei, a anunțat că va investi aproximativ 44 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, în mai multe proiecte turistice din Transilvania.

Fundația Pro Economica Alapitvany are în Consiliul de Administrație mai mulți economiști, iar mesajul acestora este că „una dintre cele mai importante condiții pentru ca ungurii din România să rămână în patria lor și să existe în mod existențial sigur este stabilirea unor baze pe termen lung pentru dezvoltarea economică durabilă și crearea de locuri de muncă”.