Ce se întâmplă acum în Ungaria. Planul nebănuit al Guvernului. Anunțul tocmai a fost făcut

Ce se întâmplă acum în Ungaria. Planul nebănuit al Guvernului. Anunțul tocmai a fost făcut
Viktor Orban încalcă drepturile cetățenilor

Într-o societate și așa divizată, anumite guverne vor să facă schimbări drastice legislative. Guvernul Ungariei a propus marți un amendament constituțional aproape discriminatoriu. Prin acest amendament se solicită creșterea copiilor cu o interpretare creștină a rolurilor de gen. Naționaliștii guvernanți ai prim-ministrului Viktor Orban apelează la retorica anti-LGBT pentru a avea sprijinul necesar de a schimba constituția.

Viktor Orban impune rolurile creștine de gen

Proiectul de amendament înaintat parlamentului de ministrul justiției Judit Varga reclamă dorința de ase garana copiilor o ”educație bazată pe valori care decurg din … cultura creștină a Ungariei”.

Baza relațiilor de familie este căsătoria. Mama este femeie, tatăl este bărbat.”, spune Judit Varga.

De asemenea, se spune că Ungaria ”protejează dreptul copiilor la identitatea de gen cu care s-au născut”.

Limbajul oficialilor maghiar este un limbaj compatibil cu o campanie guvernamentală pentru a scoate în afara legii identitățile transgen.

Partidul naționalist Fidesz al premierului Viktor Orban și aliații săi politici, micul partid creștin-democratic KDNP, vor avea alegeri la începutul anului 2022.

Acest proiect de lege, de modificare a Constituție, se dorește a fi o piatră de temelie la consolidarea puterii acestora.

Ungaria ”protejează dreptul copiilor la identitatea de gen cu care s-au născut”
Guvernul lui Viktor Orban s-a concentrat în principal pe condamnarea imigrației în Europa.

În ultimii ani, Guvernul lui Viktor Orban s-a concentrat în principal pe condamnarea imigrației în Europa.

Dar s-a orientat din ce în ce mai mult spre retorica anti-LGBT pe măsură ce pandemia a lovit economia.

Cu acest gen de retorică a urmat exemplul partidului naționalist PiS aflat la guvernare în Polonia, care a făcut din homofobie piesa centrală a campaniei sale la alegerile din acest an.

Ungaria încalcă drepturile cetățenilor ei

În mai, Viktor Orban a interzis modificările de gen în documentele personale. De asemenea, a luat în discuție și cărțile pentru copii care descriu pozitiv diversitatea.

Într-un paragraf din proiectul de lege de marți care explică justificarea noului amendament constituțional.

Guvernul a spus că este necesar să se protejeze copiii ”de tendințele ideologice noi și moderne din lumea occidentală … care reprezintă o amenințare la adresa dreptului copiilor pentru o dezvoltare sănătoasă”.

Vicepremierul Zsolt Semjen a declarat săptămâna trecută că Ungaria ar trebui să consacre în constituția sa interdicția ”propagandei de gen” pentru protejarea copiilor.

El a mai spus că homosexualilor nu ar trebui să li se permită să adopte copii și să întemeieze familii.

Comunitatea LGBT maghiară se teme acum că ar putea deveni ținta atacurilor politice concertate înainte de alegerile din 2022.

Guvernul de la Budapesta nu ar fi la prima abatere flagrantă a drepturilor cetățenilor săi.

Recent premierul Viktor Orban a promulgat o lege prin care pres maghiară este supusă unei mari presiuni de cenzură și cu multe interdecții.

Urmăriți Playtech.ro și pe