02 sept. 2024 | 20:53

O nouă lovitură dată de Antena 1, după succesul cu Insula iubirii. Totul e oficial, se întâmplă în 2026 și 2030

News
O nouă lovitură dată de Antena 1, după succesul cu Insula iubirii. Totul e oficial, se întâmplă în 2026 și 2030
Antena 1 va difuza următoarele Campionate Mondiale de Fotbal

Într-o mutare care marchează un moment de cotitură pe piața media din România, Antena 1 a anunțat că va transmite în exclusivitate următoarele două ediții ale Campionatului Mondial de Fotbal, cele din 2026 și 2030. Televiziunea a obținut drepturile de difuzare pentru cel mai urmărit eveniment sportiv din lume, devansând TVR, care a avut această oportunitate pentru ediția din 2022, desfășurată în Qatar.

Antena 1 preia exclusivitatea transmisiunilor pentru Campionatele Mondiale de Fotbal din 2026 și 2030

Antena 1 a oficializat astăzi această mare achiziție printr-un comunicat pe site-ul său, confirmând că drepturile pentru edițiile din 2026 și 2030 au fost securizate. Mihai Ioniță, CEO Antena, a declarat:

„Antena rămâne fidelă promisiunilor făcute publicului din România. După meciurile României și transmisiile de Formula 1, bucuria de a construi povești în jurul World Cup până în 2030 va fi împărtășită împreună cu românii, în direct pe toate ecranele.”

Anunțul oficial vine după ce, în premieră, site-ul golazo.ro, prin jurnalistul Cătălin Tolontan, dezvăluise pe 1 iunie că negocierile dintre FIFA și Antena 1 fuseseră încheiate, iar semnarea actelor era iminentă.

Următoarea ediție a Campionatului Mondial va avea loc în 2026, fiind găzduită de Canada, Mexic și Statele Unite, între 11 iunie și 19 iulie. Aceasta va fi prima ediție cu un format extins la 48 de echipe, față de cele 32 de selecționate prezente la Mondialul din 2022. În urma acestei extinderi, Europa va trimite 16 echipe la turneu, ceea ce ar putea spori șansele României de a se califica, deși procesul de calificare va rămâne unul dificil.

Turneul din 2030 va fi organizat într-un format inedit, desfășurându-se pe mai multe continente, cu Spania, Maroc, Portugalia, Argentina, Paraguay și Uruguay printre gazdele selectate. Ambele ediții ale competiției vor putea fi urmărite exclusiv la Antena 1.

Pierderile TVR după Mondialul din 2022

Televiziunea Română, care a difuzat Campionatul Mondial din 2022, a înregistrat audiențe impresionante pe durata turneului, însă financiar a ieșit pe pierdere. TVR a investit 10,2 milioane de euro pentru a asigura difuzarea evenimentului, dar veniturile din publicitate, de aproximativ 5 milioane de euro, nu au acoperit costurile. În ciuda absenței României de la turneele finale din 1998 încoace, interesul pentru Campionatul Mondial de Fotbal rămâne extrem de ridicat în țară.

Această schimbare de titular al drepturilor de difuzare promite o nouă abordare pentru fanii fotbalului din România. Antena 1 își propune să ofere o experiență multimedia completă, cu transmisii pe toate platformele sale, aducând evenimentul mai aproape de spectatori și oferindu-le oportunitatea de a urmări meciurile pe multiple dispozitive.

În concluzie, Antena 1 marchează o victorie importantă pe piața media, consolidându-și poziția prin difuzarea celui mai important eveniment sportiv din lume în anii ce urmează.

Parteneri
Ce etnie are, de fapt, Theo Rose. Jurata de la Vocea României a mărturisit fără perdea: „N-am ieșit cu fuste...”
Click.ro
Când se opresc ploile. Cum arată prognoza meteo după ce ploile torențiale au provocat inundații grave în estul României
Digi24
Poza cu vedeta GOALĂ la duș a scăpat pe net! Ce tatuaje INTIME are: S-au văzut TOATE
Vocea.biz
CUPLUL ANULUI în lumea mondenă! Și-a făcut iubită moldoveancă, mai tânără decât fiica lui! Avem imaginile! FOTO
Unica.ro
Ema Uta, acuzații grave la adresa fostului. Ce a enervat-o pe starletă
EVZ.ro
Dani de la Insula iubirii își caută iubită după despărțirea de Mădălina! Cum vrea să arate viitoarea parteneră. În ce relații a rămas cu Maria
Spynews
Ora de iarnă 2024. UE a luat decizia. Se mai schimbă ora în weekend?
Capital.ro
S-au despărțit cu mare scandal și abia acum au finalizat divorțul! Ce se va întâmpla cu fetițele lor după ce vedeta și-a acuzat soțul că le-a răpi
Avantaje
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
Mediaflux
Dani de la Insula iubirii își caută iubită după despărțirea de Mădălina! Cum vrea să arate viitoarea parteneră. În ce relații a rămas cu Maria
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
E scandal între ispita Mădălina și Dani Ungureanu de la Insula Iubirii. Ce acuzații grave îi aduce bărbatul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro