O nouă gafă a premierului Viorica Dăncilă. Ce a mai spus de data aceasta

O nouă gafă a premierului Viorica Dăncilă. Ce a mai spus de data aceasta

Un verb la gerunziu a dat din nou bătăi de cap Vioricăi Dăncilă, Premierul României, în timpul discursului de la începutul unei şedinţe de guvern.  Aceasta a citit , chiar când se lăuda cu nemaipomenita dinamică a exporturilor totale din 2018, „devastând” în loc de „devansând”.

Printre primii care au sărit să facă băşcălie de dificultăţile premierului a fost Eugen Tomac, liderul PMP, care nu scapă nicio ocazia să arunce ironii la adresa coaliţiei guvernamentale. Mereu atent cu astfel de ocazii, preşedintele PMP a postat, imediat, pe Facebook, gafa Vioricăi Dăncilă:

„Face ce face şi iar greşeşte! Nici să citească un text scris de alţii nu e în stare! Tanti premier, matuşică Viorica, nu mai bine mergi în pădure şi ne laşi? Auzi la ea, Romania „devastează” state puternice…”, a scris pe Facebook Eugen Tomac.

De această dată, verbul „a devansa” la gerunziu i-a dat premierului peste cap exprimarea, chiar în momentul în care se lăuda ca România e mai tare decât Franţa, Germania sau Italia la dinamica exporturilor totale. Nici încercarea de a se corecta nu a fost prea reuşită, Dăncilă a continuat să se bâlbâie, potrivit Adevărul.

„România se situează pe locul şapte în ceea ce priveşte dinamica exporturilor totale, devastând… ăăă, devasând… devansând state puternice, precum Franţa cu 4,6%, Germania cu 4,1% sau Italia, cu 3,8%”, a spus Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de guvern.

La începuturile carierei, Viorica Dăncilă a fost profesoară la liceul din Videle, însă preda materii tehnice, cum ar fi „Maşini şi utilaje în foraje extracţie”, ”Organizarea producţiei şi a muncii în întreprinderi şi legislaţie economică” sau „Probe producţie şi reparaţii sonde”.

Din cauza organizării pentru evenimentele legate de preşedinţia Consiliului UE, Viorica Dăncilă riscă să îl supere şi pe şeful său de partid. Paza şi protecţia premierului Viorica Dăncilă au fost din nou preluate de ofiţerii Serviciul de Protecție și Pază (SPP), pe care Dragnea îi acuza că îl informează tot pe şeful lor, generalul Lucian Pahonţu, considerat de liderul PSD drept coordonatorul Statului Paralel. Dăncilă renunţase la serviciile SPP la începutul mandatului, odată cu ceilalţi miniştri ai guvernului.

„Începând de astăzi doamna premier beneficiază de paza şi protecţia ofiţerilor SPP. Doar dânsa, nu şi ceilalţi miniştri. Nu este sigur dacă paza şi protecţia SPP operează doar în perioada reuniunilor ocazionate de preşedinţia română a Consiliului UE,” au precizat surse oficiale.