Realizările lui Dăncilă se vor vedea într-o carte pe bani publici: Cine este responsabil

Realizările lui Dăncilă se vor vedea într-o carte pe bani publici: Cine este responsabil

Cel mai recent proiect al Guvernului Dăncilă este și unul dintre cele mai interesante. Ar fi fost însă util să nu implice bani publici pentru o ambiție personală în an electoral.

Pentru că s-au rezolvat toate problemele țării, Guvernul Dăncilă va discuta în ședința de astăzi, 9 ianuarie 2019, publicarea unui volum editorial referitor la activitatea guvernamentală de pe 2018. Practic, va fi vorba de o carte laudativă menită să scoată în evidență performanțele ”spectaculoase” ale echipei de miniștri PSD-ALDE în anul alegerilor prezidențiale.

Volumul va fi redactat pe bani publici. Fiecare minister are reponsabilitatea să redacteze o listă de realizări menite să fie cuprinse în volumul cu pricina. Data limită este 15 februarie. Proiectul a căzut în sarcina Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză.

”Până la data de 15 februarie, fiecare instituţie care are responsabilităţi sau contribuţii la îndeplinirea angajamentelor din Programul de guvernare va transmite pe e-mail la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (prognoza@cnp.ro) propunerea acestora pentru forma finală a capitolului, cu includerea tuturor realizărilor din anul 2018.”

Coordonarea proiectului va cădea în sarcina lui Darius Vâlcov. „Având în vedere complexitatea unui asemenea raport, propunem ca procesul de analiză şi elaborare să fie coordonat de consilierul de stat pe probleme economice al doamnei Prim-ministru”.

Din păcate pentru cei care abia așteptau să o găsească în librării, deși va avea un preț fabulos, cartea va fi tipărit în doar 500 de exemplare și va fi trimisă către instituțiile centrale și locale. Memorandumul este inițiat de Toni Greblă, secretarul general al Guvernului, și Ion Ghizdeanu, șeful Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză.

Deși informațiile din respectivul ”volum editorial” ar trebui să se găsească pe site-urile insituțiilor care se vor lăuda în el, inițiatorii proiectului insistă pe faptul că va facilita transparența. „In vederea asigurării transparenţei actului de guvernare şi accesul cetăţenilor şi mediului de afaceri la informaţiile de interes public cu privire la activitatea Guvernului, în concordanţă cu prevederile Legii nr. 544/2001, propunem ca Raportul privind indeplinirea Programului de guvernare în anul 2018 să fie publicat sub forma unui volum editorial”, se arată în memorandum.

Cheltuielile vor fi acoperite din bugetul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI