Grupul Teraplast, anunță aprobarea unei scheme de investiții pentru construcția unei noi linii de producție. Grupul se ocupă, în general, cu producția de folie stretch. Prin aprobarea schemei de investiții, grupul va putea să-și mărească producția în noua fabrică din parcul industrial de la Sărățel. Conform unui comunicat emis de Bursa de Valori București, grupul va începe producția aici, anul acesta.
Într-o piață cu o capacitate de peste 30 de mii de tone în producția de folie stretch, Grupul Teraplast este considerat a fi un lider de piață. Conform datelor, prin noua fabrică ce se va construi la Sărățel, producția grupului va putea acoperi o mare parte din necesarul intern de genul acesta de produse.
Ieri, Bursa de Valori București a emis un comunicat prin care anunță noua schemă de finanțare acordată grupului. Schema este în valoarea de 11.2 milioane de euro. Banii vor fi investiți într-o nouă line de producțe de folie stretch, ridicând astfel capacitatea celor de la Teraplast la peste 14.000 de tone anual.
„Grupul TeraPlast a primit acordul de finanțare prin intermediul schemei de ajutor de stat pentru o investiție de 11,2 milioane de euro într-o unitate de producție de filme stretch. Construcția noii fabrici va începe anul acesta în parcul industrial din Sărățel.
Unitatea va avea două linii de producție de folii de polietilenă pentru uz industrial, ceea ce reprezintă o capacitate de peste 14.000 de tone pe an. Echipamentele de ultimă generație au un grad ridicat de robotizare și automatizare a fluxului de producție.
La maturitate, investiția va genera o cifră de afaceri de 28 de milioane de euro și o EBITDA de 4 milioane de euro, ceea ce corespunde unei marje de 14%, similară cu cea a altor segmente din cadrul Grupului.”, anunța BVB ieri.
Importurile României de folie stretch au fost de 41,65 milioane de dolari SUA în 2021, conform COMTRADE. Odată cu ridicarea noii fabrici, așa cum spuneam, Grupul Teraplast va reuși, prin majorarea producției cu cele peste 14.000 de tone anual, să acopere necesrul intern, scăzând astfel importurile.
Conform aceluiași comunicat emis de BVB, în ultimii trei ani, „Grupul TeraPlast a realizat investiții în valoare de 44,4 milioane de euro, cofinanțate prin schema de ajutor de stat”.
Din informațiile furnizate de Bursa e Valori București, mai aflăm că Grupul Teraplast a pus în funcțiune fabrica de ambalaje biodegradabile în urma unei investiții de 12 milioane de euro, o parte centrală a liniei de afaceri TeraBio Pack, iar în primele 3 luni ale anului 2022, Grupul TeraPlast a raportat o creștere cu 58% a cifrei de afaceri la, până la 170,5 milioane de lei.