25 mai 2022 | 15:48

O nouă fabrică în România. Vestea de ultim moment, ce va cumpăra cea mai mare rețea de magazine agricole

News
O nouă fabrică în România. Vestea de ultim moment, ce va cumpăra cea mai mare rețea de magazine agricole
Agroland va cumpăra o fabrică din Caransebeș cu 950.000 de euro

Agroland Business System este unul dintre cele mai mari companii românești de retail, agricultură și alimentație. De asemenea, deține cea mai mare rețea de magazine agricole din țara noastră și pregătește achiziția unei noi fabrici.

Agroland cumpără Fabrica de Nutrețuri Combinate

Agroland Business System pregătește achiziția Fabricii de Nutrețuri Combinate din Caransebeș, pentru suma de 950.000 de euro. Firma estimează o cifră de afaceri de 241 de milioane de lei în anul 2022, dintre care un profit net de 13 milioane de lei.

Totodată, compania are în vedere investiții de peste 17 milioane de lei pe parcursul acestui an, axate pe deschiderea de noi magazine, extinderea afacerii avicole, dezvoltarea magazinului online și modernizarea fabricii de furaje de la Caransebeș.

„În 2022, dorim să consolidăm poziția Agroland în România prin continuarea dezvoltării accelerate pentru toate liniile noastre de business. Totodată, vom continua să creștem numărul de angajați, vom întări echipa de conducere și vom numi un Consiliu de Administrație care să ne sprijine în procesul de dezvoltare a companiei.

În acest sens, ne bucură intrarea în acționariatul companiei a unor investitori instituționali, precum SevenX, controlat de Leonard Leca și Iulian Cîrciumaru, care deține în prezent o participație de 3% în Agroland, Leonard Leca fiind și unul dintre membrii viitorului Consiliu de Administrație al companiei.

De asemenea, cele 14,7 milioane de lei atrase în cadrul majorării de capital încheiate în luna ianuarie a acestui an ne aduc într-o situație favorabilă din punctul de vedere al fluxului de numerar și oportunităților prezente pe piață”, a declarat anterior Horia Cardoș, fondator și CEO al Agroland Business System.

Ce planuri pentru viitor are Agroland pentru a se extinde

Cea mai mare rețea de magazine agricole se așteaptă ca vânzările realizate de cele 12 magazine Agroland Mega, deschise anul trecut, să crească pe fondul maturizării acestora. De asemenea, Agroland are în plan deschiderea a încă 10 astfel de magazine în acest an.

Mai mult de atât, compania își propune să deschidă alte 10 noi magazine tradiționale Agroland și vizează o cifră de afaceri dublă față de anul trecut. De asemenea, Agroland vizează vânzări online în valoare de 10 milioane de lei, ceea ce înseamnă o creștere de 65% față de 2021.

În ceea ce privește ferma avicolă Mihăilești, compania are în plan creșterea capacității de producție, având în vedere că majorarea prețurilor alimentelor va duce la volume mai mari de vânzări.

Agroland Business System a fost fondată în anul 2009 de către Horia Cardoș, iar în momentul de față are o rețea de 250 de magazine specializate în produse pentru grădină, animale de companie și fermă.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Capital.ro
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște 2024. Lista liberelor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro