S-a deschis o nouă fabrică de echipamente agricole și de irigații într-o comună din Târgu-Jiu. Un lucru interesant la aceasta este faptul că a fost mutată din Ucraina. În total, investiția s-a ridicat la 2 milioane de euro. Odată cu deschiderea acestei fabrici, vor fi multe angajări.
O nouă fabrică de echipamente agricole și de irigații s-a deschis în Bârsești, o localitate componentă a municipiului Târgu-Jiu. Deschiderea fabricii a avut loc în cursul zilei de astăzi. Nelipsit de la deschidere a fost și primarul municipiului Târgu-jiu, Marcel Romanescu. Acesta a declarat că fabrica funcționează în una din halele preluate de la fostul combinat de ciment.
„Astăzi s-a deschis fabrica de echipamente agricole și de irigații de la Bârsești. Este investiția unei societăți cu capital extern, din Ucraina, care presupune crearea de locuri de muncă în producție. (…) Municipiul Târgu Jiu devine tot mai atractiv pentru investitori, pe măsură ce orașul se dezvoltă. Fabrica funcționează în una din halele preluate de la fostul combinat de ciment”, a scris, pe Facebook, primarul Marcel Romanescu.
Potrivit directorului general al companiei Variant Agro, afacerea este una de familie. Producția a fost din Harkov, Ucraina, la Târgu Jiu.
Mai mult, acesta a declarat că unul dintre obiectivele firmei este și angajarea a 100 de persoane, într-un interval de un an. Cel mai probabil, forța de muncă va proveni din Gorj. Totodată, firma se va ocupa și de școlarizarea angajaților.
„Inaugurăm o parte din capacitatea de producție a companiei, și anume echipamente de irigații. În alte hale o să avem producție pentru profile de oțel pentru rigips, structură pentru panourile solare și structuri pentru hub-urile de logistică. Este o afacere de familie. A fost mutată producția din Harkov, Ucraina, la Târgu Jiu. (…) Producția va fi, în primul rând, pentru piața românească și apoi pentru export, în Comunitatea Europeană. (…)
Este prima investiție a acestui grup în România. Motivul a fost și o ambiție personală, deoarece sunt multe echipamente care se vând în România și vin de peste Ocean și din alte țări. A fost o ambiție personală și am găsit înțelegere la colegii și partenerii mei din Ucraina. Și războiul a contribuit la realizarea acestei investiții. Se mai lucrează și la Harkov, dar mai greu. Este împărțită activitatea de acolo în câteva fabrici mai mici”, a spus Codruț Semănaru.