O iluzie optică i-a încurcat și pe psihologi. Ce vezi când te uiți la pătratele roșii și albastre?

O iluzie optică i-a încurcat și pe psihologi. Ce vezi când te uiți la pătratele roșii și albastre?
O altă astfel de imagine, care este de fapt o altă iluzie, a făcut furori pe internet

Revenim cu o nouă iluzie optică! Da, ați citit bine, ne-am gândit să vă provocăm imaginația cu nouă iluzie optică. Nu de alta, dar nici psihologii nu prea i-au dat de cap. Imaginea care a făcut furori pe rețțelele de socializare a pus multe minți pe gânduri, în încercarea rezolvării acestui puzzle, relatează publicația The Sun. Rămâne să vedem dacă voi, cititorii noștri, reușiți ceea ce alții au eșuat în a rezolva misterul imaginii.

O nouă iluzie optică. Cărămizile par că sunt foarte șubrede

O iluzie optică uluitoare i-a lăsat pe spectatori să se scarpine în cap. Imaginea face cărămizile să pară că se clatină foarte tare. Imaginea, care a fost creată de Jackpotjoy, se bazează pe o iluzie optică clasică, spun cei de la The Sun.

Această iluzie optică  face să pară că liniile sunt foarte ciudate. Iluzia peretelui cafenelei a fost numită astfel după ce a fost descoperită în gresia de pe peretele unei cafenele din Bristol. Imaginea este o iluzie optică celebră care i-a nedumerit pe psihologi de ani de zile.

Până în prezent, cauza efectului acestei iluzii nu a fost explicată pe deplin. Această nouă versiune colorată a iluziei optice clasice oferă o nouă perspectivă asupra imaginii care te face să te simți uimit.

„Plăcile” eșalonate sunt perfect paralele pe orizontală, dar  mortarul dintre plăci ar trebui să pară șubred și șubred pentru un observator. O parte din intriga iluziei peretelui cafenelei provine din faptul că efectul persistă chiar și atunci când privitorul este conștient de el.

Atât psihologii, cât și filosofii au studiat iluzia timp de decenii. În general natura misterioasă a iluziei se referă la dezbaterile privind natura experienței umane.

Iluzia optică a unui punct alb în mișcare nedumerește internetul

O altă astfel de imagine, care este de fapt o altă iluzie, a făcut furori pe interent. Cei de la Lenstore au împărtășit o iluzie optică care le cere oamenilor să urmărească punctul timp de 30 de secunde.

Imaginea, numită „Troxler’s fading”, a făcut furori pe internet, mulți lăsându-se păgubași în a rezolva misterul punctului alb. Dacă urmăriți pata gri deschis în jurul cercului timp de 30 de secunde până la un minut, veți observa că celelalte pete vor deveni în cele din urmă verzi.

Dar dacă priviți crucea din mijloc exact în același timp, petele din jurul cercului vor dispărea. Numit după Paul Troxler, medicul și filosoful elvețian a descoperit că creierul ignoră scenele vizuale care nu se schimbă.

El a descoperit în 1804 că, dacă îți concentrezi privirea asupra unui anumit element, acesta poate face ca alte elemente să se estompeze sau să dispară complet. Iluzia optică vă afectează percepția vizuală.

Imaginea a fost postată pe Reddit anul trecut, lăsând utilizatorii șocați de propria lor viziune.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI