O ieșeancă de 21 de ani, cea mai frumoasa campioană mondială la Qwan Ki Do. Cum arată aceasta

O ieșeancă de 21 de ani, cea mai frumoasa campioană mondială la Qwan Ki Do. Cum arată aceasta
Campioană mondială la Qwan Ki Do la doar 21 de ani

Miruna Grigoraș are 21 de ani și este din municipiul Pașcani, iar anul acesta a urcat pe podium la campionatul mondial de Qwan Ki Do. A început să practice arte marțiale de la 6 ani. De atunci și până în prezent a reușit să obțină multiple premii.

Campioana mondială la Qwan Ki Do din Pașcani

Miruna a reușit să aducă aurul mondial acasă, devenind campioană la arte marțiale la doar 21 de ani. A început să practice Qwan Ki Do de la vârsta de 6 ani, iar în 2011 a obținut primul titlu de vicecampioană națională la categoria sa. De atunci a obținut premii la fiecare competiție.

„Eu de loc sunt din Pașcani și nu aveam foarte multe activități pentru copii, activități de dezvoltare personală când eram mai mică. Aveai două opțiuni, era foarte clar: voiai să faci dans sportiv sau Qwan Ki Do! Am ales să fac Qwan Ki Do în detrimentul dansului sportiv pentru că, de mică, am fost o fire mai rebelă, am avut o personalitate puternică și nici nu aveam înclinații spre dans. Cumva, tata mi-a croit acest drum, pentru că și el a fost practicant de Qwan Ki Do.

Părinții Mirunei au susținut-o mereu. Tatăl ei o ducea mereu la antrenamente, iar acum este alături de ea la fiecare competiție. Pentru a o pedepsi, părinții ei nu îi confisca telefonul, ci îi spunea că nu o lasă la antrenamente, mărturisește tânăra.

Ce premii a obținut tânăra campioană

În total, 14 sportivi din Iași fac parte din Lotul Național de Qwan Ki Do, din trei cluburi sportive de renume din zona Moldovei. Miruna face parte din clubul „Long-Ho” de când a început să practice acest sport. Prima ei medalie a câștigat-o în anul 2011, atunci când a devenit vicecampioană mondială, iar în 2012 a devenit campioană națională la Roman.

 „Ne pregăteam de un campionat național când a venit la mine Giam Su Ovidiu Covaci, antrenorul meu, și m-a întrebat dacă vreau să fiu campioană mondială. Atunci i-am răspuns că da și am simțit un fior în tot corpul, pentru că visul oricărui sportiv este de a-și reprezenta țara la campionatele modiale”, mai spune Miruna.

Munca ei a dat roade, câștigând anul acesta titlul de campion mondial de Qwan Ki Do din perioada 23-24 octombrie 2021. Pe podium, alături de ea, s-a aflat o altă româncă, Yasmina Meiu, care a reușit să obțină locul trei. Totodată, România s-a clasat pe primul loc la individual și la proba sincron.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI