O gravidă din Timișoara a murit după infectarea cu covid-19. Ce spun medicii despre acest caz

O gravidă din Timișoara a murit după infectarea cu covid-19. Ce spun medicii despre acest caz
O gravidă din Timișoara a murit după infectarea cu covid-19

O tânără gravidă din Timișoara a murit după ce a fost infectată cu noul coronavirus. Din informațiile prezente până la această oră, femeie nu suferea de alte boli grave. Avea vârsta de 32 de ani și era însărcinată în luna a cincea, având și primul ei copil.

Tânără gravidă decedată

Tânăra avea doar 32 de ani și era însărcinată cu primul copil, în luna a cincea. Din păcate, aceasta a decedat după ce s-a infectat cu COVID-19. Femeia nu suferea de alte boli ce ar fi putut influența virusul. Era internată doar de o săptămână la secția ATI de la Maternitatea din Timișoara, așteptând copilul. Femeia s-a prezentat la spital încă de la primele simptome, însă medicii nu au putut face mare lucru. Aceștia spun că tânăra a avut o formă extrem de gravă a bolii. La începutul săptămânii, erau 14 gravide internate la maternitatea Bega. 3 dintre acestea se aflau în stare gravă, fiind internate la Terapie Intensivă.

De îndată ce a venit la spital pentru a fi consultată, medicii au dusă la ATI. Acolo, femeia a primit oxigen încă din momentul internării. După mai multe analize, computerul tomograf a scos în evidență o afectare a plămânilor de 70%. Numere ce au fost îngrijorătoare pentru medici. Aceștia au constatat faptul că este necesară intubarea femeii pentru a avea șanse mai mare de supraviețuire. Din păcate, a intrat în stop cardiorespirator, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a îi salva viața. Tânăra gravidă a murit la maternitatea Bega din Timișoara.

Femeia nu știa că are COVID-19

Tânăra din Timișoara le-a spus medicilor că nu știa că are coronavirus și că nu știa de unde ar fi putut să-l contacteze. În momentul de față, pe secția ATI a Maternității Bega, mai sunt internate doar două gravide și o lăuză, dar mai există și paciente pe secție.

„Gravida de 34 de ani avea sarcina de 18 săptămâni în evoluţie. A fost internată la noi direct în secţia de ATI, pe 21 martie. Era deja simptomatică, cu deficienţă respiratorie gravă, dispnee, cu 70% din capacitatea pulmonară afectată confirmată de tomograf, oxigeno-dependentă. A fost monitorizată şi tratată permanent de către medicii ATI şi obstetricieni. Din păcate nu a avut o evoluţie favorabilă, cu toată terapia aplicată, iar marţi fost intubată, dar fără îmbunătăţirea evoluţiei şi a survenit stopul cardio-respirator iresuscitabil”, a declarat miercuri, şeful Clinicii Bega, dr. Marius Craina.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI