Scandalul de la gimnastică nu s-a încheiat, deși TAS i-a dat câștig de cauză Anei Bărbosu. Nu doar americanii sunt nemulțumiți de decizie, ci și o fostă gimnastă româncă. Aceasta este de părere că medalia de bronz nu i s-a cuvenit Anei Bărbosu, iar declarația ei a stârnit controverse.
Situația de la gimnastică, din finala de la sol, a împărțit lumea în două. Pe de-o parte, americanii cred că medalia de bronz a fost câștigată pe merit de Jordan Chiles, pe de altă parte românii se bucură că s-a făcut dreptate în cazul Anei Bărbosu. Atât ea, cât și Sabrina Voinea au depus contestație la TAS în urma finalei de la Jocurile Olimpice, dar Tribunalul i-a dat câștig de cauză doar Anei Bărbosu.
O fostă legendă a gimnasticii, Daniela Silivaș, consideră că medalia de bronz ar fi trebuit să ajungă la Sabrina Voinea. Gimnastei de 17 ani nu i s-a admis contestația prin care a reclamat faptul că a fost depunctată pe nedrept, pentru o ieșire cu călcâiul, care nu a avut loc. Daniela spune că exercițiul Sabrinei a fost mai bun decât al Anei și că ea ar fi meritat locul 3 în finală.
”Îmi pare rău de situația în care a fost pusă Ana, dar eu cred că medalia nu a fost a ei. Nu este vina ei, bineînțeles… Dacă s-ar fi făcut, într-adevăr, dreptate, medalia era la Sabrina! Ei i s-a făcut o mare nedreptate, exercițiul ei a fost mai bun! Cu toții, și noi, și americanii, credem că este cel mai drept acum să se dea trei medalii, să ia toate cele trei fete implicate, și Ana, și Sabrina, și Jordan. Iar cei care au făcut greșelile să recunoască”, a spus fosta gimnastă într-un interviu acordat pentru Sport.ro.
Născută în anul 1972, la Deva, Daniela Silivaș a obținut performanțe extraordinare la gimnastică, în anii ’80. La Jocurile Olimpice de la Seul, în 1988, a câștigat șase medalii, trei de aur, două de argint și una de bronz, atât la individual, cât și cu echipa. A lăsat în urmă numeroase elemente complexe de gimnastică, ce au inspirat și generațiile următoare de gimnaste.
După retragerea din gimnastică, s-a stabilit în Statele Unite, unde și-a întemeiat o familie și a activat ca antrenoare. A fost inclusă în International Gymnastics Hall of Fame în 2002, ca o recunoaștere a contribuțiilor sale excepționale la gimnastica mondială.