10 apr. 2024 | 13:06

O femeie este caz unic in istoria medicală după ce a rămas însărcinată de două ori, la 10 zile distanță

Diverse
O femeie este caz unic in istoria medicală după ce a rămas însărcinată de două ori, la 10 zile distanță
O femeie este caz unic in istoria medicală după ce a rămas însărcinată de două ori, la 10 zile distanță

O femeie a intrat în atenția întregii lumi, după ce a rămas însărcinată de două ori în 10 zile. Cel de-al doilea copil a fost conceput la 10 zile după fratele său, însă s-au născut în aceeași zi. Medicii au o explicație pentru acest caz extrem de ciudat, care i-a speriat la început.

A născut gemeni la diferență de 10 zile

O femeie din Australia primise un diagnostic dur din partea medicilor. Aceștia au diagnosticat-o cu sindromul ovarului polichistic, o afecțiune care însemna că nu ovula și, automat, nu putea deveni niciodată mamă. Primea un tratament în acest sens, dar nimeni nu îi dădea șanse să rămână însărcinată.

Se pare, însă, că lucrurile au luat o altă întorsătură. Când a mers la un control, a aflat că este însărcinată. A fost în culmea fericirii, dar nici nu se gândea la ce avea să se întâmple peste doar câteva zile.

Când a mers la un alt control, medicii au rămas muți de uimire. Femeia purta în pântece gemeni, deși prima dată era un singur copil. Se pare că, la 10 zile distanță, a mai fost conceput un făt, deși avusese un singur contact cu soțul ei.

Astfel de sarcini sunt foarte rare și îi surprind chiar și pe medici, dar sunt cât se poate de normale și nu reprezintă un pericol nici pentru mamă, dar nici pentru copii. Au chiar și o explicație pentru această întâmplare.

Cum a reușit să nască gemeni de vârste diferite

Majoritatea gemenilor sunt rezultatul unei femei care eliberează două ovule în același timp sau, mai rar, un ovul fertilizat care s-a împărțit ulterior în două. Este foarte rar ca o femeie să conceapă a doua oară când este deja însărcinată, dar nu imposibil, așa cum explică medicii.

În mod normal, sarcina oprește ciclul lunar de ovulație, dar foarte rar o femeie poate elibera un alt ovul după ce a rămas deja însărcinată. Dacă acesta este fertil, se poate implanta și se poate transforma într-o sarcină sănătoasă. Fenomenul se numește superfetare și se spune că doar câteva femei trec prin așa ceva în lume.

Fetele gemene, Charlotte și Olivia, s-au născut sănătoase și nu au avut nicio complicație. Cu toate acestea, au înregistrat dimensiuni, greutăți și dezvoltare gestațională diferite, însă au venit pe lume fără complicații.

Părinții și-au dat seama că sunt atât de speciale abia când le-au văzut. Au înțeles că sunt cu adevărat o minune și s-au bucurat că au reușit să aibă parte de două fetițe, când nimeni nu le dădea șanse să devină vreodată părinți.

„De fapt, nu ne-am dat seama cât de special a fost până când s-au născut”, a declarat mama.

Obstetricianul cuplului, Brad Armstrong, a spus că afecțiunea este atât de rară încât a fost forțat să o caute online. A fost nevoit să se documenteze cu mare atenție, pentru a ști cum să se comporte în această situație, astfel încât fetele să se dezvolte sănătos.

Parteneri
Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce este interzis să faci astăzi când raiul și iadul sunt deschise
Redactia.ro
Legendele locurilor bântuite din Constanţa. Ce fenomene inexplicabile au avut loc la malul mării
Click.ro
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit o revoltă uriașă
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre care toată lumea vorbește
Unica.ro
Doliu la Hollywood. Vedeta din „Line of Duty” a murit neașteptat, la 59 de ani
EVZ.ro
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
Spynews
Veste tristă despre Florin Piersic. Acum s-a aflat
Capital.ro
Situația în care poliția poate să înregistreze cu radarul de pe contrasens. Modalitatea prin care poate fi contestată o amendă de viteză
Antena 3
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia neașteptată luată la 73 de ani
Avantaje
Total INTERZIS în JOIA MARE! E PĂCAT
Mediaflux
Alertă pe litoralul României, în minivacanța de 1 Mai! Dealerii de droguri au început să vândă substanțele interzise
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
CRBL, primul interviu după divorț. Alături de cine va petrece Paștele anul acesta: „Să nu exagerăm”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro