O femeie din SUA, prima persoană care nu va îmbătrâni. Cum este posibil
O femeie din SUA ar putea fi prima persoană din lume care nu va îmbătrâni. Femeia a început să fie supusă unui tratament genetic revoluționar încă din 2019.
Ea este femeia care ar putea să nu îmbătrânească niciodată. Ce tratament i se administrează
O femeie din SUA ar putea fi primul om din lume care nu va îmbătrâni niciodată. Elizabeth Parrish, director general al Bioviva USA Inc, spune că este prima persoană din lume care nu va fi afectată de efectele îmbătrânirii naturale.
Astfel, anul trecut, în cadrul laboratoarelor companiei a cărei conducător este, Elizabeth Parrish, a fost supusă unui tratament genetic care a avut ca rol stoparea proceselor de epuizare a mușchilor şi a celulelor stem care apar odată cu înaintarea în vârstă.
Bioviva USA Inc speră să scrie istorie
Experimentul în premieră continuă şi în momentul de faţă, iar dacă rezultatele se vor dovedi a fi favorabile, specialiştii Bioviva USA Inc vor fi primii cercetători care vor reuși cu succes să aplice un tratament de alungire a telomerilor pe un având ca subiect un om.
”Metodele terapeutice utilizate la ora actuală aduc foarte puţine beneficii persoanelor care suferă de boli apărute odată cu înaintarea în vârstă. Progresele făcute în domeniul biotehnologiei ne pot permite să îmbunătăţim această situaţie, iar dacă tratamentul conceput de noi se va dovedi a fi eficient înseamnă că vom scrie istorie”, susţine Elizabeth Parrish.
Ce sunt telomerii
Telomerii sunt segmente de ADN care sunt situate la capetele fiecărui cromozom liniar. Telomerii acţionează asemenea unor ”amortizoare” pentru materialul genetic supus procesului de degradare apărut odată cu înaintarea în vârstă.
De asemenea, în timpul diviziunii celulare, telomerii se micșorează atât de mult, încât nu mai pot proteja cromozomii, aceştia din urmă devinind nefuncţionali. Acesta este principalul motiv pentru care noi îmbătrânim.
Telomerii subiectului arată cu 20 de ani mai tineri
În plus, pentru a afla dacă tratamentul a fost aplicat cu succes, cercetătorii din cadrul Bioviva USA Inc au calculat lungimea telomerilor din celulele albe ale pacientei, aşa-numitele ”limfocite T”.
În acest sens, s-a luat în considerare faptul că telomerii de lungime mai mare indicau prezenţa ”celulelor tinere”. Oamenii de știință au comparat frecvenţa cu care apar aceste celule la persoane în vârstă de 44 de ani (vârsta lui Elizabeth) cu cea a pacientei şi au descoperit că perioada de scurtare a telomerilor din celulele ei fusese inversată cu 20 de ani.
Experimentul va mai dura mulți ani
Trebuie amintit faptul că rezultatele tratamentului au fost verificate până acum numai de geneticienii Bioviva USA Inc.
În plus, este posibil să treacă mult timp, până când specialiştii Bioviva USA Inc pot anunța cu certitudine că terapia concepută de ei este, cu adevărat, eficientă și poate stopa îmbătrânirea.