22 feb. 2024 | 15:31

O femeie din Cluj, înjurată şi ameninţată după un gest de bun simţ. Ce i-a putut spune un bărbat, după ce l-a rugat să îşi mute maşina

Diverse
O femeie din Cluj, înjurată şi ameninţată după un gest de bun simţ. Ce i-a putut spune un bărbat, după ce l-a rugat să îşi mute maşina
O femeie din Cluj, înjurată şi ameninţată după un gest de bun simţ. Ce i-a putut spune un bărbat, după ce l-a rugat să îşi mute maşina

O femeie a dat dovadă de bun simț, însă a primit o răsplată la care nu se aștepta. Deși a vrut să evite cearta și să provoace probleme nimănui, tot ea a ieșit în dezavantaj. Ce a pățit o doamnă din Cluj, care a ajuns să fie înjurată și amenințată de către un bărbat.

Ce răsplată a primit când a vrut să facă un bine

O situație tensionată a izbucnit în Cluj, după ce o femeie a relatat că a fost amenințată de un șofer agresiv, după ce l-a rugat să-și mute mașina parcată în fața unei stații de încărcare pentru vehicule electrice. Incidentul a stârnit o dezbatere pe rețelele de socializare cu privire la comportamentul agresiv al unor șoferi și la nevoia de respect reciproc în spațiile publice.

Femeia, care a dorit să își încarce mașina la stația de încărcare, a fost împiedicată de prezența unui autoturism parcat acolo, care nu era electric. În încercarea de a soluționa problema, ea l-a abordat pe șofer și i-a cerut politicos să-și mute mașina. Însă reacția șoferului a fost una agresivă și amenințătoare.

Vezi și: Un cuplu a fost surprins într-o ipostază indecentă în camera lor de hotel de către femeia de serviciu. Ce vor să facă acum cei doi, situaţie nemaiîntâlnită

Reacția ei nu s-a oprit aici, ci a continuat cu o avertizare pentru alți participanți la trafic. Ea a subliniat că este important să fie evitați astfel de șoferi, pentru a preveni situații de agresivitate în trafic. Femeia crede că nici acasă, cu familia, nu are un comportament mai bun, dacă pe străini îi tratează în acest fel, fără ca aceștia să îi fi greșit cumva.

„Urma să îmi încarc mașina dar din pacate nu am reușit. L-am apelat, am vorbit frumos să își mute mașina. Atenție cu acest domn, e agresiv. Mi-a zis: «Pentru asta m-ai ridicat de la masă? Ai grija că-ți dau și o flegmă», sunt curioasă dacă așa a fost învățat de acasă sau în timp și-a schimbat vocabularul.

Să mă scutiți de hate-ul de prost gust, domnul probabil se comporta identic și la casa de marcat de la supermarket sau mai rău, în familie. Asadar am scris să vă feriți de el să nu vă mute șasiul dacă vede că sunteți femeie”, a scris clujeanca pe o rețea de socializare.

Femeia a plecat de frică

Femeia a mărturisit că a preferat să plece de la fața locului, decât să îl provoace și mai tare pe bărbat, care ar fi putut să o lovească. Acesta și-a ieșit din minți  fără motiv, când șoferița doar i-a cerut să mute mașina. Nu a vrut să anunțe poliția, care l-ar fi putut amenda, însă acesta tot a fost deranjat.

Citește și: Uscătorul de rufe dintr-un bloc din Vaslui, transformat într-o unitate de cazare de lux. E scandal uriaş între vecini, cum arată penthouse-ul

Clujeanca se gândește că situația ar fi putut fi și mai gravă dacă îl contrazicea pe bărbat sau avea ceva de obiectat. Acesta nu a înțeles intenția ei și chiar a ținut să facă în contra acesteia. Când ea a plecat de la stația de încărcare, a mutat și el mașina, făcând un alt gest sfidător.

„Am plecat de frică, că asta e realitatea, nu stau să mă bată unu’ de pe stradă. Majoritatea femeilor asta ar fi făcut. Când am dat sa plec am văzut că dădea cu spatele, dacă venea Poliția ce făcea? Nimic. Probabil pe viitor direct sun la Politie în loc să sun frumos omul, că așa mai repede îmi iau o palmă decât să-și mute mașina”, am mai adăugat femeia.

Femeia spune că s-a lecuit și nu va mai proceda așa în asemenea situații. Dacă va mai avea probleme în trafic sau va remarca o greșeală, nu o va mai rezolva singură, ci va apela la ajutorul celor responsabili, pentru a evita să fie tratată necorespunzător de oamenii răi, fără scrupule.

Noi norme privind combaterea violenței împotriva femeilor

În prezent, Uniunea Europeană se confruntă cu o problemă gravă și îngrijorătoare: lipsa unui act legislativ specific care să abordeze violența împotriva femeilor și violența domestică la nivel european. Cu toate acestea, chestiunea este reglementată într-o oarecare măsură de unele directive și regulamente ale UE, mai ales în domeniul cooperării judiciare în materie penală, al egalității de gen și al politicii în materie de azil.

De exemplu, o directivă crucială a Uniunii Europene, care stabilește norme minime pentru drepturile, sprijinirea și protecția tuturor victimelor oricărei infracțiuni, garantează că drepturile victimelor violenței de gen sunt respectate și asigurate în toate etapele procesului penal.

La 8 martie 2022, Comisia Europeană a făcut un pas semnificativ în lupta împotriva violenței împotriva femeilor și a violenței domestice prin propunerea unei noi directive. Această propunere își propune să stabilească un nivel minim de protecție împotriva acestor forme de violență în întreaga Uniune Europeană.

Noul act normativ va aduce în atenție o serie de infracțiuni grave, printre care se numără mutilarea genitală feminină și violența cibernetică. Violenta cibernetică devine din ce în ce mai frecventă și mai periculoasă, cuprinzând acțiuni precum distribuirea neconsensuală de imagini cu caracter intim, urmărirea și hărțuirea online, precum și incitarea la violență sau la ură prin mijloace electronice.

Odată cu adoptarea acestei directive, se va asigura că victimele beneficiază de drepturi fundamentale, precum accesul la justiție, dreptul de a solicita despăgubiri și accesul gratuit la linii telefonice de urgență și la centre de primire în regim de urgență în caz de violență. Acest lucru reprezintă un progres semnificativ în asigurarea unui sprijin adecvat și eficient pentru femeile care se confruntă cu astfel de traume.

La 9 iunie 2023, Consiliul Uniunii Europene și-a stabilit poziția în legătură cu propunerea de directivă, consolidând astfel eforturile pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice în întreaga Uniune Europeană.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Tunelul care va lega Europa de Africa. Când vei putea să călătorești cu trenul din Spania în Maroc
Click.ro
Noutăți despre starea lui Florin Piersic. Ce transmit medicii săi
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Cea mai bună plăcintă cu brânză dulce. Umplutura e o explozie a gusturilor
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
SEMAFOARELE se schimbă definitiv. NOILE REGULI de circulație pentru șoferi
Capital.ro
Domeniul din România care are criză de angajați, în ciuda salariilor atractive. Bani "în mână" între 4.000 și 14.000 de lei
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Regula 30-30-30-10 a banilor. Ne mărește pensia și veniturile
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro