O femeie de 250 de kilograme din Olt, scoasă cu pompierii din casă. Imagini din timpul intervenției

de: Năstase Mirabela
18 02. 2020

Paramedicii ISU Olt au intervenit de urgență, luni, la o pacientă din Vâlcea, întrucât echipajele SMURD din județ nu aveau dotările necesare, scrie Gazeta Vâlceană. Ce s-a întâmplat cu femeia.

O femeie de 250 de kilograme din Olt, scoasă cu pompierii din casă

Angajații ISU Vâlcea au fost solicitați să transporte luni o femeie de 250 de kilograme, cu insuficiență respiratorie. Destinația? Spital, însă nu au dispus de o autospecială pentru victime multiple. Dar, pentru că femeia de 250 de kilograme nu încăpea într-o ambulanță obișnuită, s-a cerut ajutorul celor de la ISU Olt. Femeia era în vârstă de 77 de ani și acuza insuficiență respiratorie.

„În comuna Galicea, sat Bratia din Vale, s-a intervenit pentru o femeie, în vârstă de 77 ani. Aceasta acuză insuficiență respiratorie. Având în vedere că pacienta are aproximativ 250 kg și nu a fost posibilă transportarea cu o ambulanță obișnuită, a fost solicitată o ambulanță speciala (ATPVM) de la ISU Olt. Pacienta a fost scoasă din casă pe geam, de către echipajele de pompieri militari și membrii SVSU”, anunță reprezentanții ISU Vâlcea.

Pacienta care cântărea 250 de kilograme a fost scoasă pe geam. Aceasta acuza insuficiență respiratorie și a fost nevoie de intervenția celor de la ISU pentru a o putea transporta la spital

A fost scoasă pe geam

A fost o misiune dificilă pentru echipajele SMURD din Vâlcea, pe data de 17 februarie 2020. O pacientă în vârstă de 77 de ani care acuza insuficiență respiratorie, aflată în comuna Galicea, sat Bratia din Vale, paramedicii și-au dat seama că nu au posibilitatea de a o transporta la spital datorită faptului că aceasta cântărea 250 de KG, iar Vâlcea nu beneficiază de o ambulanță specială (ATPVM). Astfel că, ca urmare, s-a făcut solicitarea la ISU Olt pentru a se transmite o astfel de ambulanță, motiv pentru care a fost scoasă din casă pe geam, de către echipajele de pompieri militari și membrii SVSU.